Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

H Facebook μόλις νοίκιασε έναν ολόκληρο ουρανοξύστη στο Σαν Φρανσίσκο

Η Facebook επεκτείνεται συνεχώς στη Silicon Valley της Καλιφόρνια, καθώς αυξάνει χρόνο με τον χρόνο το προσωπικό της. Τώρα επεκτείνεται και στο Σαν Φρανσίσκο.

Η εταιρεία έκλεισε μια συμφωνία ενοικίασης του συνόλου των χώρων γραφείων στο νεόδμητο ουρανοξύστη Park Tower, σύμφωνα με τον βραχίονα διαχείρισης περιουσίας της MetLife, η οποία είναι ένας εκ των κατασκευαστών του κτηρίου. Πρόκειται για τον δεύτερο ουρανοξύστη που νοικιάζει η Facebook στο Σαν Φρανσίσκο.

Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες είναι όλο και πιο πρόθυμες να νοικιάσουν γραφεία μέσα στις πόλεις τα τελευταία χρόνια, για να προσελκύσουν υπαλλήλους που θέλουν να μένουν σε αστικές περιοχές και να μην μετακινούνται στα προάστια.

Η τάση αυτή έχει αυξήσει τον ανταγωνισμό για μεγάλους χώρους γραφείων, ειδικά σε μεγάλα κτήρια και σε πόλεις όπως το Σαν Φρανσίσκο και το Σιάτλ.

Η LinkedIn του ομίλου τη Microsoft καθώς και η Google είναι μερικές εταιρείες που έχουν νοικιάσει χώρους στο Σαν Φρανσίσκο αν και τα κεντρικά του είναι λίγο πιο νότια στη Silicon Valley. Η Facebook αυτή τη στιγμή μεταφέρει με δικά της λεωφορεία του υπαλλήλους της από και προς τα κεντρικά της στο Menlo Park που βρίσκεται 48 χιλιόμετρα μακριά από το Σαν Φρανσίσκο.

Η τάση αυτή κάνει όλο και δύσκολη τη λειτουργία για τις μικρότερες εταιρείες στην περιοχή, όπου επιχειρηματικοί γίγαντες όπως η Facebook και η Google καταλαμβάνουν χώρους γραφείων, προσφέρουν υψηλούς μισθούς στους καλύτερους προγραμματιστές και μηχανικούς και γρήγορα αγοράζουν τις πιο κερδοφόρες ιδέες.

Μια σφικτή αγορά

Η αγορά του Σαν Φρανσίσκο είναι μια από τις πιο δύσκολες για να βρει κανείς γραφείο για την επιχείρηση του, καθώς μόλις το 7,6% των διαθέσιμων χώρων είναι κενό, σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Σάμμονς, επικεφαλής έρευνας για τη Νότια Καλιφόρνια της διεθνούς μεσιτικής εταιρείας Cushman & Wakefield. H συμφωνία της Facebook επηρεάζει πολύ την αγορά, δήλωσε. «Είναι το τελευταίο μεγάλο τμήμα χώρου γραφείων που ήταν διαθέσιμο, μέχρι τις αρχές του 2020», πρόσθεσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By