Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

H Γερμανία εκπαιδεύει 100 Σύριους πρόσφυγες

Ο στρατός της Γερμανίας εκπαιδεύει περισσότερους από 100 Σύρους πρόσφυγες.

HANDOUT - Bundeskanzlerin Angela Merkel (CDU, M) unterhält sich am 23.04.2016 in der Kindergartengruppe des Flüchtlingslagers Nizip I mit Kindergärtnerinnen. Merkel informierte sich bei ihrer Reise gemeinsam mit EU-Ratspräsident Tusk und dem Vizepräsidenten der Europäischen Kommission, Timmermans über die Umsetzung der EU-Türkei-Flüchtlingsvereinbarung. Foto: Bundesregierung/Steffen Kugler/dpa (ACHTUNG: Nur zur redaktionellen Verwendung im Zusammenhang mit der aktuellen Berichterstattung und nur bei Nennung: "Foto: Bundesregierung/Steffen Kugler/dpa") +++(c) dpa - Bildfunk+++
Τους εκπαιδεύει σε πολιτικές αρμοδιότητες, κατάλληλες για να βοηθήσουν την τελική ανοικοδόμηση της χώρας τους, ανέφερε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα Φοντ Ντερ Λάιεν, σύμφωνα με μέρος συνέντευξης της που πρόκειται να δημοσιευτεί σήμερα.

Όπως τόνισε η υπουργός στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, το πιλοτικό πρόγραμμα επικεντρώνεται στην εκπαίδευση των μεταναστών σε μια πληθώρα τομέων όπως την τεχνολογία, την ιατρική και την υλικοτεχνική υποστήριξη.

«Η ιδέα είναι ότι θα επιστρέψουν στη Συρία κάποια μέρα και θα βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση» της χώρας τους που έχει πληγεί από τον πόλεμο, δήλωσε η Φοντ Ντερ Λάιεν στην εφημερίδα.

Παράλληλα επισήμανε ότι η Γερμανία μπορεί να διαδραματίσει έναν ρόλο στην εκπαίδευση των συριακών δυνάμεων ασφαλείας μόλις η Συρία αποκτήσει μια υπεύθυνη κυβέρνηση.

Οι σύροι πρόσφυγες μπορούν να εκτελούν πολιτικά καθήκοντα για τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, αλλά δεν δικαιούνται να εργαστούν ως στρατιώτες, πρόσθεσε.

Δεν κατέστη άμεσα σαφές αν η Φοντ Ντερ Λάιεν σχεδιάζει να επεκτείνει το πρόγραμμα για να εντάξει περισσότερους από τους ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στην Γερμανία τον περασμένο χρόνο.

Η Γερμανίδα υπουργός προκάλεσε πρόσφατα διαμάχη εντός του κόμματος Χριστιανοδημοκρατών (CDU) που ανήκει, προτείνοντας ότι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις να αναλάβουν ένοπλο ρόλο στον γερμανικό στρατό. Η Φοντ Ντερ Λάιεν παράλληλα υποστηρίζει ότι οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να έχουν μεγαλύτερη πολυμορφία και δρομολογεί την στρατολόγηση περισσότερων μεταναστών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By