Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

H κλιματική αλλαγή υπεύθυνη για τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ευρώπη

Αναλυτική έκθεση με βάσει τις εκτιμήσεις του για την αλλαγή του κλίματος αλλά και τις τελευταίες τάσεις και τις προβλέψεις για την κλιματική αλλαγή έδωσε στη δημοσιότητα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος.

Ετσι, η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και τα πλέον ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως πιο συχνά και έντονα κύματα καύσωνα, έντονες και συχνές πλημμύρες, ξηρασίες και καταιγίδες.

Όπως υπογραμμίζει στην αναλυτική του έκθεση που εκδίδει ανα τετραετία ο οργανισμός με έδρα την Κοπεγχάγη, οι παρατηρούμενες αλλαγές στο κλίμα ήδη έχουν ευρύτατες επιπτώσεις στα οικοσυστήματα, την οικονομία, την ανθρώπινη υγεία και την ευημερία στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την έκθεση, τις τρεις τελευταίες δεκαετίες τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν στοιχίσει στην Ευρώπη περισσότερα από 300 δισ. ευρώ, ενώ έχουν χαθεί περισσότερες από 85.000 ζωές.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού κ. Hans Bruyninckx, δήλωσε σχετικά ότι η αλλαγή του κλίματος «θα συνεχιστεί για πολλές δεκαετίες ακόμα» προσθέτοντας ότι η κλίμακα των επιπτώσεών της θα εξαρτηθεί «από την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής παγκόσμιων συμφωνιών μας για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By