Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

H Πάρος καλύτερο νησί της Ευρώπης για το καλοκαίρι του 2019, σύμφωνα με το Travel+Leisure

Και ανάμεσα στα 10 καλύτερα ολόκληρα του κόσμου.Ποιο άλλο, ελληνικό νησί συμπληρώνει την λίστα;

Δύο από τους κορυφαίους προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές για το 2019, σύμφωνα με την έγκυρη διαδικτιακή έκδοση του Travel+Leisure, είναι η Πάρος και η Μήλος. 

Το διεθνές τουριστικό περιοδικό κάνει εκτενή αναφορά στα δύο πανέμορφα νησιά των Κυκλάδων και τα συγκρίνει με τις Μπαχάμες, τις Μαλδίβες και το Μπαλί, σχολιάζοντας ότι η παγκόσμια αναγνώριση που έχουν λάβει είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Άλλωστε η Πάρος πριν από λίγες μόλις εβδομάδες έλαβε μία ακόμα πολύ σημαντικη διάκριση. Ανακηρύχθηκε ως το  καλύτερο νησί της Ευρώπης στο πλαίσιο της ετήσιας έρευνας World’s Best Awards.

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω αναφορά: «Είτε εξερευνάτε αρχαία αντικείμενα στην Πάρο είτε είστε με ψαροντούφεκο στο Thunderball Grotto στις Μπαχάμες, τα νησιά αυτά θα σας προσφέρουν αξέχαστες διακοπές. Οι λάτρεις της ηλιοφάνειας θα βρουν κρυστάλλινα νερά και εκπληκτικές ακτές στη Μήλο, ενώ η Πάρος, με την ηρεμία της, κερδίζει τους επισκέπτες που θέλουν να την εξερευνήσουν».

Το Travel+Leisure κάνει εκτενή αναφορά και στα δύο νησιά, γράφοντας για τη Μήλο:

«Η Μύκονος μπορεί να παίρνει όλη την αγάπη, αλλά η Μήλος έχει υπέροχες παραλίες και αναμφισβήτητα καλύτερη ιστορία. Εδώ θα βρείτε κατακόμβες ισάξιες της Ρώμης, ένα ανοικτό ορυχείο, τα ερείπια ενός αμφιθεάτρου και πολλά θαλάσσια, λαϊκά και αρχαιολογικά μουσεία που σας κρατούν απασχολημένους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όσον αφορά τις παραλίες, η επίσκεψη στο Τσιγκράδο απαραίτητη – απλά γνωρίζετε ότι για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να κατεβείτε με σχοινί!».

Και για την Πάρο  

«Στην Πάρο, που ψηφίστηκε φέτος το καλύτερο ευρωπαϊκό νησί, θα έχετε όλη τη γοητεία της Μυκόνου χωρίς την «τρέλα» της. Σταματήστε στην εκκλησία της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, που χτίστηκε τον 4ο αι. Μ.Χ., κοντά στην πρωτεύουσα, για ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, ή βρεθείτε την παραλία Κολυμπήθρες όπου οι όρμοι και οι βράχοι σας προκαλούν να κάνετε ηλιοθεραπεία πάνω τους. Οι λάτρεις της ιστορίας θα εντυπωσιαστούν με το Αρχαιολογικό Μουσείο, που είναι γεμάτο με ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς θησαυρούς».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By