Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

H PayPal εγκαταλείπει το Libra του Facebook

Η PayPal εγκαταλείπει το σχέδιο του Facebook να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο ψηφιακό νόμισμα, το Libra.

Όπως ανακοίνωσε «πήρε την απόφαση να απέχει από το Libra Association ενώ θα συνεχίσει να εστιάζει στην υφιστάμενη αποστολή της και στις επιχειρηματικές της προτεραιότητες καθώς προσπαθεί να εκδημοκρατίσει την πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες για πληθυσμούς που υποεξυπηρετούνται».

«Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε τις φιλοδοξίες του Libra και προσβλέπουμε στο συνεχή διάλογο για τρόπους συνεργασίας στο μέλλον», πρόσθεσε η εταιρεία.

Σε απάντηση, η Libra Association δήλωσε ότι γνώριζε τις προκλήσεις που αντιμετώπισε στις προσπάθειές της να «αναδιαμορφώσει» το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

«Το είδος της αλλαγής που θα αναδιαμορφώσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα που πρέπει να στραφεί προς τους ανθρώπους και όχι τις τράπεζες που τους εξυπηρετούν, θα είναι δύσκολο. Η δέσμευση είναι πιο σημαντική για εμάς από οτιδήποτε άλλο.

Είναι καλύτερα που γνωρίζουμε τώρα αυτή την έλλειψη δέσμευσης, παρά αργότερα », σημείωσε χαρακτηριστικά. Η Facebook πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει.

Είναι το κρυπτονόμισμα του Facebook, μια φιλόδοξη πρωτοβουλία της εταιρείας στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Το open-source Libra cryptocurrency και blockchain θα το διαχειρίζεται ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Libra, ενώ η νέα θυγατρική του Facebook με την ονομασία Calibra θα κυκλοφορήσει ένα «πορτοφόλι» για τα νομίσματα Libra και εν τέλη για τα υπόλοιπα τραπεζικά και χρηματοοικονομικά προϊόντα—μία κίνηση η οποία θα κάνει το Facebook έναν γίγαντα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, πέραν των διαφημίσεων και των social.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει το ψηφιακό νόμισμα τον Ιούνιο του 2020 σε συνεργασία με άλλα μέλη του Libra Association, αλλά το έργο γρήγορα κολλά σε προβλήματα.

Με την έξοδο της PayPal, η Libra Association έχει τώρα 28 μέλη, συμπεριλαμβανομένων των Uber Technologies,Lyft και Spotify Technologies.

Με πληροφορίες από το Reuters

(Visited 1 times, 1 visits today)
By