Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

H Rolls-Royce Phantom Oribe παραδίδει μαθήματα πολυτέλειας

Θέλοντας να τονίσει ακόμα περισσότερο τον τίτλο του πολυτελέστερου μοντέλου της παγκόσμιας αυτοκίνησης, η Rolls-Royce σε συνεργασία με τον οίκο μόδας Hermès κατασκευάζει την Phantom Oribe, η οποία εμπνέεται από την αρχαία ιαπωνική τέχνη των κεραμικών.

Η συγκεκριμένη έκδοση δημιουργήθηκε για τον Ιάπωνα συλλέκτη έργων τέχνης Yusaku Maezawa και διαθέτει αρκετά μοναδικά στοιχεία. Το πρώτο από αυτά είναι ο εξωτερικός χρωματισμός με πράσινες και κρεμ πινελιές που αποτελεί και ένα από τα σημεία-κατατεθέν της κεραμικής τεχνοτροπίας Oribe. Μάλιστα στα ίδια χρώματα είναι βαμμένο και το ιδιωτικό αεροσκάφος του κου Maezawa.

Η ίδια απόχρωση κυριαρχεί και στο εσωτερικό, όπου συνδυάζεται με δερμάτινες επενδύσεις που φέρουν την σφραγίδα της Hermès, οι οποίες ντύνουν τα καθίσματα-πολυθρόνες, τα προσκέφαλα, το τιμόνι, τον επιλογέα ταχυτήτων, καθώς και επιφάνειες από ξύλο βελανιδιάς Royal Walnut. Πέραν των γνωστών «αξεσουάρ» που προσφέρει στον ιδιοκτήτη της η Phantom, όπως τα πατάκια από μαλλί lambswool και την σαμπανιέρα, υπάρχει και μία μοναδική εικαστική παρέμβαση στην κεντρική κονσόλα που βασίζεται σε σχέδιο του Γάλλου καλλιτέχνη και εικονογράφου Pierre Peron, ο οποίος δημιούργησε τα περισσότερα από τα εμβληματικά κασκόλ της Hermès.

O διευθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce, Torsten Müller-Ötvös ανέφερε σχετικά με την συγκεκριμένη έκδοση: «Η Rolls-Royce αποδεικνύει και πάλι για το τι μπορεί να δημιουργήσει, στην συγκεκριμένη περίπτωση σε συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας του κόσμου».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By