Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

H Ryanair απειλεί πως δε θα ξαναπετάξει αν μένουν κενές οι μεσαίες θέσεις

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Μάικλ Ο’Λίρι είπε στους Financial Times ότι τα αεροσκάφη της εταιρείας δε θα ξαναπετάξουν αν εφαρμοστούν «εντελώς αναποτελεσματικά μέτρα κοινωνικής απόστασης, όπως το κενό των μεσαίων καθισμάτων, γιατί εάν τα μεσαία καθίσματα είναι άδεια, δεν επιστρέφουμε καθόλου».

«Δεν μπορούμε να κερδίσουμε χρήματα με πληρότητα στο 66%.

«Ακόμα κι αν το κάνετε αυτό, το μεσαίο κάθισμα δεν προσφέρει κοινωνική απόσταση, οπότε είναι μια ηλίθια ιδέα που δεν επιτυγχάνει τίποτα ούτως ή άλλως.»

Αντί να εξαλείψει το μεσαίο κάθισμα, ο ιρλανδικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους είναι υπέρ της καθιέρωσης υποχρεωτικής θερμομέτρησης και μάσκας προσώπου για τους επιβάτες και το πλήρωμα όταν επαναλαμβάνονται οι πτήσεις.

Το αφεντικό της Ryanair είπε ότι είχε καταστήσει σαφές στην ιρλανδική κυβέρνηση ότι εάν θέλει να εφαρμόσει έναν τέτοιο περιορισμό, θα μπορούσε να αναλάβει το κόστος της αναστολής λειτουργίας της Ryanair.

Η εταιρεία έκανε τα πρωτοσέλιδα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επιβάτες δεν έλαβαν επιστροφές χρημάτων για ακυρωμένες πτήσεις έως ότου τελειώσει η κρίση του κοροναϊού – αντί χρημάτων προσφέρθυηκαν κουπόνια.

Ωστόσο ο Ο’Λίρι έχει και μια αισιόδοξη πρόβλεψη για το μέλλον: «Όταν αυτή η ιστορία τελειώσει, θα υπάρξουν τόσο πολλές μαζικές προσφορές που θα έχουμε έκρηξη στα ταξίδια και τον τουρισμό».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By