Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

H Σοφία Βούλτεψη για την απώλεια του Σεραφείμ Φυντανίδη

«Ρηξικέλευθος και διορατικός, τα τελευταία χρόνια ανέλυσε την κρίση χωρίς ποτέ να κρύψει τα αίτιά της και χωρίς να ωραιοποιεί καταστάσεις και πρόσωπα»

voultepsi-ND

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του βετεράνου δημοσιογράφου Σεραφείμ Φυντανίδη, ιστορικού διευθυντή της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», που σφράγισε με την παρουσία του το δημόσιο βίο της Μεταπολίτευσης», αναφέρει στη συλλυπητήρια δήλωσή η κυβερνητική Εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη για την απώλεια του Σεραφείμ Φυντανίδη.

«Παρέμεινε στις επάλξεις, μέχρι το τέλος του βίου του, διέγραψε μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στο χώρο των ΜΜΕ, υπεράσπιζε με πάθος τις απόψεις του, είχε την ικανότητα να αναγνωρίζει λάθη και αδυναμίες, ασκούσε κριτική, αλλά έδινε πάντα χώρο για την αντίθετη άποψη.

Ρηξικέλευθος και διορατικός, τα τελευταία χρόνια ανέλυσε την κρίση χωρίς ποτέ να κρύψει τα αίτιά της και χωρίς να ωραιοποιεί καταστάσεις και πρόσωπα.

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης ανήκει σε μια ιστορική γενιά ψύχραιμων δημοσιογράφων, που άφησε το στίγμα της μέσα από σκληρές συγκρούσεις, αποφεύγοντας, ωστόσο, τις ακρότητες και αρνούμενη να παρασυρθεί από την παρούσα συγκυρία.

Στην οικογένειά του εκφράζω–και εκ μέρους του Πρωθυπουργού–θερμότατα συλλυπητήρια».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By