Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

H Θεανώ Φωτίου ξαναχτυπά

«Πήραμε τα πιο σκληρά μέτρα» δήλωσε πριν από λίγο στη κρατική τηλεόραση.

theano-fotiou«Εμείς τις εκλογές πάμε για να τις ξανακερδίσουμε. Γιατί στο τέλος ξυρίζουν και τον γαμπρό, όχι όταν έχουν πάρει τα πιο σκληρά μέτρα» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου παραδεχόμενη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει λάβει τα πιο επώδυνα μέτρα. Επιπλέον, η κυρία Φωτίου είπε εμμέσως ότι η κυβέρνηση κέρδισε τις εκλογές χωρίς να έχει παρουσιάσει στους πολίτες πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης!

Σε συνέντευξη που έδωσε στην κρατική τηλεόραση το πρωί της Δευτέρας, η κυρία Φωτίου παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει λάβει τα πιο σκληρά μέτρα. Κι αυτό όταν η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούν το τελευταίο διάστημα οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συμπυκνώνεται στη λογική ότι ήταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις που επέβαλαν σκληρές πολιτικές λιτότητας…

Αναφερόμενη στην πρόταση της κυβέρνησης Τσίπρα για το νέο εκλογικό νόμο, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένος να χαράξει μακροπρόθεσμη πολιτική.

«Όταν γνωρίζουν τα κόμματα όλα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης ότι απαιτούνται ευρύτερες συναινέσεις για να κυβερνηθεί η χώρα ξεκινάνε με προγράμματα» τόνισε η Θεανώ Φωτίου εξηγώντας τη λογική του νέου εκλογικού νόμου με την απλή αναλογική.

Και αμέσως μετά, προχώρησε σε ακόμη μια έμμεση παραδοχή ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, όπως και άλλες κυβερνήσεις μέχρι τώρα, αναλάμβαναν την ευθύνη διακυβέρνησης χωρίς να έχουν παρουσιάσει καν στους πολίτες ολοκληρωμένο πρόγραμμα!

«Δεν ξεκινάνε (σσ. εννοεί τα κόμματα) έτσι όπως ξεκινάγαμε μέχρι σήμερα που λέγαμε -απ” τη μια αυτοί που ήταν υποτίθεται προ των πυλών της εξουσίας- ψελλίζανε μερικά πράγματα προγράμματος και οι άλλοι λέγανε δεν συμφωνούμε με όλα» τόνισε η Θεανώ Φωτίου υποστηρίζοντας ότι με το νέο εκλογικό νόμο θα υποχρεωθεί το πολιτικό σύστημα να μπει στη λογική των ευρύτερων συναινέσεων.

Απλή αναλογική στις μεθεπόμενες εκλογές θέλουν δεν θέλουν

«Θα υπερψηφιστεί η απλή αναλογική. Το πρόβλημα είναι αν θα εφαρμοστεί στις επόμενες ή στις μεθεπόμενες εκλογές. Θα εφαρμοστεί στις μεθεπόμενες θέλουν δεν θέλουν» επισήμανε η κυρία Φωτίου.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τη στάση του κόμματος της Φώφης Γεννηματά εν όψει της ψήφισης του νέου εκλογικού νόμου. «Σύρεται το ΠΑΣΟΚ στο να μην ψηφίσει αυτό που το ίδιο κατέθεσε πριν ένα χρόνο» ήταν το επιχείρημα της κυρίας Φωτίου η οποία υποστήριξε ότι η ΝΔ «εκβιάζει» την κυρία Γεννηματά να μην υπερψηφίσει το σχέδιο του κ. Τσίπρα.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By