Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

H Vodafone εξαγόρασε με 7,2 δις ευρώ τη καλωδιακή εταιρεία Οno

Την εξαγορά της μεγαλύτερης ισπανικής καλωδιακής εταιρείας Ono, επιβεβαίωσε σήμερα η Vodafone.

voda_2592964bΗ εξαγορά, ύψους 7,2 δισ ευρώ, εκτιμάται ότι πρόκειται για μια κίνηση του βρετανικού ομίλου με στόχο να ανασυγκροτήσει την επιχειρηματική του παρουσία στην Ευρώπη, με την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών.

Η Vodafone ανακοίνωσε ότι η συμφωνία θα της δώσει τη δυνατότητα να προσφέρει έναν συνδυασμό κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, συνδρομητικής τηλεόρασης και ευρυζωνικών υπηρεσιών σε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, η οποία έχει πληγεί από τον σφοδρό ανταγωνισμό και τις συνέπειες της μακράς ύφεσης.

Η συμφωνία για την Ono -το 54% των μετοχών της οποίας ανήκουν σε επενδυτικά ταμεία- αποτελεί την τρίτη εξαγορά ευρωπαϊκής εταιρείας ευρυζωνικών υπηρεσιών από τη Vodafone, επιτρέποντας σε αυτή να προσφέρει ένα αυξημένο φάσμα υπηρεσιών και να μεταφέρει μέρος του φορτίου της κινητής τηλεφωνίας της, στο καλωδιακό δίκτυο της Ono.

«Ο συνδυασμός της Vodafone και της Onο δημιουργεί έναν ολοκληρωμένο πάροχο επικοινωνιών στην Ισπανία και αποτελεί μία ελκυστική ευκαιρία δημιουργίας αξίας για τη Vodafone» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Βιτόριο Κολάο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By