Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

H VW βάζει την Bentley κάτω από την ομπρέλα της Audi

H Volkswagen σχεδιάζει να καταστήσει την παραδοσιακή μάρκα αυτοκινήτων πολυτελείας Bentley σε θυγατρική της Audi, σε μία προσπάθεια να επιτύχει οικονομίες κλίμακας ανάμεσα στις κορυφαίες μάρκες της.

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτου Automobilwoche, η Bentley, που επί του παρόντος βρίσκεται υπό την εποπτεία του επικεφαλής της Porsche, Όλιβερ Μπλουμ, από το επόμενο έτος θα αποτελεί τμήμα της Audi.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου VW, Χέρμπερντ Ντίσε φέρεται να δήλωσε ότι με την κίνηση αυτή η Bentley θα αποκτήσει περισσότερες δυνατότητες, όπως σημειώνει το περιοδικό.

Και πρόσθεσε ότι οι συνέργειες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την αξιοποίηση της τεχνολογίας της Audi για την παραγωγή ενός νέου SUV με το σήμα της Bentley.

Η Volkswagen, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, επανεξετάζει τα σχέδιά της σχετικά με τα διάσημα brands που βρίσκονται «υπό τη σκέπη» της όπως η Lamborghini, η Bugatti και η Ducati.

Η γερμανική εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης μία νέας στρατηγικής για τα παραπάνω brands, καθώς επικεντρώνεται όλο και περισσότερο σε ηλεκτρικά, ψηφιακά και αυτόνομα οχήματα.

Όπως ανέφεραν στο Reuters γνώστες του θέματος η Volkswagen επεξεργάζεται σχέδια για την είσοδο της Lamborghini στο Χρηματιστήριο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By