Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

H Xiaomi, η «κινέζικη Apple», θα παρουσιάσει αυτοκίνητο

Από τη στιγμή που τα αυτοκίνητα θα αποκτούν όλο και περισσότερα ηλεκτρονικά συστήματα τόσο πιο πολλές εταιρείες τεχνολογίας σαν την Xiaomi φλερτάρουν με την αυτοκινητοβιομηχανία

H Apple δεν είναι η μόνη εταιρεία τεχνολογίας που λοξοκοιτάζει προς την αυτοκινητοβιομηχανία και διερευνά τυχόν συνεργασία της με καθιερωμένους κατασκευαστές -μέχρι στιγμής τουλάχιστον χωρίς επιτυχία- προκειμένου να εξελίξει το δικό της αυτοκίνητο.

Το ζήτημα αυτό η… κινέζικη Apple, η Xiaomi φαίνεται πως το έχει λύσει, μιας και το αυτοκίνητο που σκοπεύει να παρουσιάσει το 2024 θα το κατασκευάζει μια κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία η Great Wall.

Το πρότζεκτ “αυτοκίνητο Xiaomi” πάντως είναι ακόμα σε αρκετά πρώιμο στάδιο, καθώς ξεκίνησε μόλις το 2018. Κάτι όμως που δεν εμπόδισε τη μετοχή της, όσο και αυτήν της Great Wall, να κινηθούν ανοδικά με την δημοσιοποίηση της συγκεκριμένη πρόθεσης.

Μέχρι στιγμής πάντως η Xiaomi έχει συνεργαστεί με τη Lamborghini και έχει παρουσιάσει ένα καρτ, το Ninebot GoKart Pro Lamborghini Edition, που σύμφωνα με τις δηλώσεις των Κινέζων θέλει να είναι το κορυφαίο, ενώ το 2019 παρουσίασε ένα SUV με την ονομασία Redmi. To οποίο βασίζεται στο Bestune T77 που κινείται από έναν turbo κινητήρα 1.200 κυβικών και 145 ίππων.

Το νέο αυτοκίνητο της Xiaomi θα είναι φυσικά ηλεκτρικό, με ιδιαίτερα εξελιγμένη τεχνολογία, ενώ δεν θα είναι φτηνό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By