Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Hellas Direct: Και πάλι στη λίστα FT 1000 με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ευρώπη

Η Hellas Direct, η digital ασφαλιστική εταιρία επόμενης γενιάς, επιλέχθηκε από τους Financial Times ως μια από τις 1000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ευρώπη. Μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά που διακρίνεται η Hellas Direct στη λίστα των Financial Times, καθώς το 2019 ήταν μία από τις δύο εταιρίες με δραστηριότητα στην Ελλάδα που έλαβαν αυτό το βραβείο.

Οι Financial Times καταρτίζουν τη λίστα κατάταξης FT 10000 με δεδομένα από τη Statista, τα τελευταία 5 χρόνια. Η αξιολόγηση για το 2021 έγινε με βάση τον ετήσιο ρυθμό αύξησης των εσόδων τους μεταξύ 2016 και 2019. Πέρα από τον ετήσιο ρυθμό αύξησης των εσόδων κάθε εταιρίας, αξιολογούνται και πληροφορίες από τις βάσεις δεδομένων των εταιριών, από δημόσιες πηγές και από ερωτηματολόγια προς τους καταναλωτές.
Η διάκριση της Hellas Direct έρχεται μόλις λίγους μήνες αφού ξεκίνησε την ασφάλεια μηχανής στην Ελλάδα, ένα νέο και καινοτόμο προϊόν, στα πρότυπα της ασφάλειας αυτοκινήτου που παρέχει τα τελευταία 9 χρόνια.

Επίσης, πρόσφατα η Hellas Direct εξαγόρασε τη Rescueline, τη μεγαλύτερη εταιρία Οδικής Βοήθειας στην Κύπρο, μία στρατηγική κίνηση που δείχνει ότι η Hellas Direct αναλαμβάνει έναν πιο ενεργό ρόλο στο ευρύτερο οικοσύστημα κινητικότητας. Πέρα από υπηρεσίες Οδικής Βοήθειας και ασφάλεια αυτοκινήτου και μηχανής, η Hellas Direct παρέχει ασφάλεια κατοικίας και στην Ελλάδα και στην Κύπρο από το 2018.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε διακριθεί στη λίστα FT 1000 για το 2021, για δεύτερη φορά!” ανέφερε ο Αιμίλιος Μάρκου, συνιδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής της Hellas Direct. «Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη για όλους. Ωστόσο, καταφέραμε να αναπτύξουμε παραπάνω τις υπηρεσίες μας και τα προϊόντα μας και να διοργανώσουμε προσφορές για να υποστηρίξουμε τον καταναλωτή σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, και αυτό μας κάνει περήφανους», πρόσθεσε.

«Είναι μία διάκριση που μας κάνει πολύ περήφανους για τα βήματα που έχουμε κάνει τον τελευταίο χρόνο» πρόσθεσε ο Αλέξης Πανταζής, συνιδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής της Hellas Direct. «Παρά τις δύσκολες καταστάσεις, καταφέραμε να μείνουμε πιστοί στον αρχικό μας στόχο, ο οποίος είναι να δίνουμε το καλύτερο στον πελάτη και να προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες του. Το ότι είμαστε μια εντελώς digital εταιρεία έπαιξε τεράστιο ρόλο σε αυτό. Αλλά πάνω απ’ όλα, ευχαριστούμε την ομάδα της Hellas Direct – άλλωστε αυτό το βραβείο της ανήκει!”.

Η Hellas Direct είναι μία αμιγώς digital ασφαλιστική εταιρία που βασίζεται στην τελευταία τεχνολογία και τη χρήση advanced analytics. Έχει την υποστήριξη μιας μακράς λίστας κορυφαίων επενδυτών, όπως η Portag3 Ventures, ο IFC (μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας) και η Endeavor Catalyst. Η Hellas Direct αντλεί έμπνευση από το άριστο λειτουργικό μοντέλο της Amazon, με στόχο να εφαρμόσει ένα αντίστοιχο μοντέλο στην ασφαλιστική αγορά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By