Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Αποκάλυψη: Η Hochtief απαλλάχθηκε και από τα τέλη στο Δήμο Σπάτων!

Ο Δήμος είχε επιβάλλει αναδρομική χρέωση του τέλους καθαριότητας, αλλά η εταιρεία προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

HOCHTIEFΜε «δωράκια» αποχώρησε η HOCHTIEF από το «Ελ. Βενιζέλος», καθώς πριν φύγει κέρδισε χρονίζουσες υποθέσεις, όπως η μη απόδοση ΦΠΑ την περίοδο 1998-2009.

Μία από τις «εκκρεμότητες» που τακτοποιήθηκε είναι η πληρωμή τελών στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας, όπως αποκαλύπτει το thepaper.gr. Την υπόθεση «έλυσε» ο (διορισμένος από την κυβέρνηση) Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δ. Καλογερόπουλος στις 29 Μαρτίου.

Ο Δήμος με την απόφαση 620/2012 είχε επιβάλλει αναδρομική χρέωση του τέλους καθαριότητας και πρόστιμο για το 2007, αλλά η HOCHTIEF προσέφυγε (στις 25 Ιανουαρίου 2013) στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Ο Δ. Καλογερόπουλος ακύρωσε την απόφαση θεωρώντας ότι «ο Δήμος δεν παρείχε και δεν παρέχει ουδεμία υπηρεσία που αφορά στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό των εγκαταστάσεων του (αεροδρομίου)».¨

Επιπλέον ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής εκτιμά ότι το ακίνητο του αεροδρομίου είναι «αυτοτελής χωροταξική, λειτουργική ενότητα», ότι «έχουν κατασκευαστεί και λειτουργούν ειδικά συστήματα προηγμένης τεχνολογίας για τη συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση των στερεών απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων εκτός και εκτός του χώρου του αεροδρομίου» και ότι είναι «απολύτως αυτάρκες όσον αφορά τις υπηρεσίες καθαριότητας, φωτισμού και κοινής ωφέλειας».

Στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αποκαλύπτεται ότι από το 1995 εκκρεμεί η Υπουργική Απόφαση για την διαδικασία επιβολής και είσπραξης ανταποδοτικών και άλλων τελών από τους Δήμους που συνορεύουν με το αεροδρόμιο (Σπάτων, Παιανίας, Μαρκοπούλου, Μεσογαίας, Αρτέμιδας, Ραφήνας και Κορωπίου). Αυτό, αναφέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής «αποτελεί μία πιο σύνθετη διοικητική διαδικασία, της οποίας οι όροι δεν έχουν διευκρινιστεί κατά το παρόν»…

 ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΟΧΤΙΦ-1

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΟΧΤΙΦ-2

 

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΟΧΤΙΦ-3

 

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΟΧΤΙΦ-4

By