Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Honda και Toyota ανακαλούν 6 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως λόγω αερόσακων

Η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota Motor Corp ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην ανάκληση 3,4 εκατομμυρίων οχημάτων παγκοσμίως εξαιτίας ενός ηλεκτρονικού προβλήματος, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στη μη ανάπτυξη των αερόσακων στη διάρκεια ατυχημάτων.

Στην ανάκληση 2,7 εκατ. οχημάτων προχωρά και η Honda σε ΗΠΑ και Καναδά λόγω προβλήματος στους αερόσακους Takata.

Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι αερόσακοι είναι διαφορετικής βερσιόν από εκείνες που κατηγορήθηκαν ότι ευθύνονται για τον θάνατο 25 ατόμων σε παγκόσμιο επίπεδο. Still, it’s possible the air bags could blow apart a metal canister and hurl shrapnel at drivers and passengers.

Η ανάκληση της Toyota περιλαμβάνει 2,9 εκατομμύρια οχήματα στις ΗΠΑ και αναφέρεται στα μοντέλα Corolla (2011-2019), Matrix (2011-2013), Αvalon (2012-2018), αλλά και τα υβριδικά οχήματα του ίδιου μοντέλου Avalon Hybrid vehicles (2013-2018).

Στα οχήματα αυτά, είναι ενδεχόμενο να έχει τοποθετηθεί μία ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου, η οποία ενδέχεται να μην διαθέτει την κατάλληλη προστασία για την λειτουργία της στην διάρκεια ενός ατυχήματος με συνέπεια την μερική ή ολική αδυναμία ανάπτυξης του αερόσακου.

Το πρόβλημα μπορεί να επηρεάσει συνολικά 12,3 εκατ. οχήματα στις ΗΠΑ που κατασκευάζουν έξι εταιρείες. Έως και 8 άτομα είναι πιθανό να έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της μη ανάπτυξης των αερόσακων και τώρα οι αμερικανικές αρχές ερευνούν τα περιστατικά.

Οι αντιπροσωπείες της Toyota θα προχωρήσουν στην εγκατάσταση ενός ειδικού φίλτρου για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την ομαλή λειτουργία της διάταξης των αερόσακων.

Και οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν το πρόβλημα χθες Τρίτη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By