Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Honda: Μετά τη Hornet έρχεται η Transalp

Στην Κολωνία παρουσιάστηκε το ολοκαίνουριο Hornet, στο Μιλάνο αναμένεται το πολυαναμενόμενο Transalp.

Με τον ερχομό του Φθινοπώρου η Honda ξεκίνησε μια επέλαση παρουσιάζοντας νέες εκδόσεις, αναβαθμισμένα μοντέλα και καινούριες μοτοσικλέτες με καταιγιστικό ρυθμό. Το αποκορύφωμα ήρθε στη Γερμανία όπου παρουσίασε την ολοκαίνουρια CB750 Hornet με την οποία ξαναμπαίνει δυναμικά στον κόσμο των naked μοτοσικλετών με μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση.

Το επόμενο βήμα τώρα είναι το Transalp το οποίο αναμένουμε να το δούμε για πρώτη φορά στην EICMA 2022 στο Μιλάνο. Το νέο Transalp θα έχει πολλά κοινά στοιχεία κάτι που αποδεικνύεται από σχέδια που διέρρευσαν. Το πλαίσιο αναμένεται να είναι το ίδιο ατσάλινο σωληνωτό τύπου διαμάντι, ωστόσο το ψαλίδι θα είναι διαφορετικό, μακρύτερο στην περίπτωση του Transalp. Ενισχυμένο θα είναι και το υποπλαίσιο για να έχει αυξημένη δυνατότητα φόρτωσης η μοτοσικλέτα.

Ο κινητήρας θα είναι ο καινούριος δικύλινδρος σε σειρά των 755 κ.εκ. που συναντάμε στο Hornet μόνο που η απόδοση αναμένεται να είναι χαμηλότερη από τους 90,5 ίππους που έχει ανακοινωθεί για το γυμνό μοντέλο. Περισσότερη έμφαση θα δοθεί στη ροπή, ενώ τα ηλεκτρονικά βοηθήματα θα είναι ίδια με εξαίρεση το ABS στα φρένα που θα μπορεί να απενεργοποιηθεί.

Οι αναρτήσεις θα έχουν σίγουρα μεγαλύτερες διαδρομές και οι τροχοί θα είναι ακτινωτοί 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω. Η νέα Honda Transalp θα είναι μια μοτοσικλέτα περιπέτειας με έμφαση στις εκτός δρόμου δυνατότητες. Στόχος είναι να σταθεί απέναντι στις εδραιωμένες Yamaha Tenere 700 και Aprilia Tuareg 660 έχοντας ως δυνατό σημείο την ποιότητα της Honda και την υψηλού επιπέδου τεχνολογία. Υπομονή μέχρι την EICMA 2022.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By