Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

HSBC: «Οι ελληνικές μετοχές παρουσιάζουν καλή αγοραστική ευκαιρία»

«Οι τρεις ελληνικές μετοχές που βρίσκονται υπό την κάλυψη της και αφορούν στην κατανάλωση έχουν χάσει σχεδόν 40%»

2013-04-20T142637Z_1_CBRE93J144G00_3_GREECE-ECONOMY

«Τι να κάνει με τους Έλληνες», διερωτάται σε ανάλυσή της η HSBC, τονίζοντας ότι ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. έχει υποχωρήσει πάνω από 25% την περίοδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών ενώ οι τρεις ελληνικές μετοχές που βρίσκονται υπό την κάλυψη της και αφορούν στην κατανάλωση έχουν χάσει σχεδόν 40%.

Όπως σημειώνει, οι φόβοι για πρόωρες εκλογές, μία δυνητική έξοδος από το πρόγραμμα διάσωσης, η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων και τα επερχόμενα stress tests των τραπεζών έφεραν απώλειες στις αγορές και το «κακό» μπορεί να μην έχει γίνει ακόμα, καθώς πολλά εξαρτώνται από το αποτέλεσμα των γεγονότων.

Όμως, η HSBC επισημαίνει ότι στα τρέχοντα επίπεδα έχουν ήδη προεξοφληθεί στις αποτιμήσεις, ενδεχόμενες νέες κακές ειδήσεις.

Γι” αυτό, υπογραμμίζει, οι ελληνικές μετοχές παρουσιάζουν μία καλή αγοραστική ευκαιρία.

Folli Follie (OverWeight, τιμή στόχος στα 35 ευρώ από 37,1 προηγουμένως)

Κατά το α” εξάμενο η εταιρεία πέτυχε σημαντική αύξηση των πωλήσεων της, τη στιγμή που οι καταλύτες για περαιτέρω ανάπτυξη δείχνουν καλύτεροι για το β” εξάμηνο λόγω της ταχύτερης ανάπτυξης των καταστημάτων στην Ασία και το άνοιγμα νέων καταστημάτων στην Αθήνα.

Η μετοχή της διαπραγματεύεται με discount έναντι των ευρωπαϊκών ανταγωνιστών.

Jumbo (Τιμή στόχο στα 14,5 ευρώ από 16,5 ευρώ προηγουμένως)

Διατηρεί τη σύσταση Overweight και εκτιμά ότι η αύξηση των πωλήσεων της εταιρίας θα συνεχιστεί και τα επόμενα τρίμηνα. Για το τελευταίο τρίμηνο η Jumbo κατέγραψε διψήφια άνοδο των πωλήσεων για πρώτη φορά σε διάστημα 12 τριμηνών.

ΟΠΑΠ (Τιμή στόχος στα 12,1 ευρώ από 14,8 ευρώ προηγουμένως)

Η συγκράτηση των δαπανών έχει οδηγήσει σε άνοδο τα περιθώρια κέρδους, ενώ πλέον η εταιρία δεν έχει το βαρίδι των νομικών αποφάσεων για το ζήτημα του μονοπωλίου στον ελληνικό στοιχηματισμό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By