Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

HSBC: Ξεφορτώνεται assets $100 δισ. και κόβει 35.000 θέσεις εργασίας

Η HSBC ανακοίνωσε ότι θα απαλλαγεί από περιουσιακά στοιχεία ύψους 100 δισ. δολαρίων, μειώνοντας το μέγεθος της επενδυτικής της τράπεζας και αναβαθμίζοντας τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις της – στο πλαίσιο μιας δραστικής αναδιάρθρωσης που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των θέσεων εργασίας κατά 35.000 σε ορίζοντα τριετίας.

Η τράπεζα που εδώ και μεγάλο διάστημα υποαποδίδει έναντι των ανταγωνιστών της , επιδιώκει να γίνει πιο ανταγωνιστική, ενώ την ίδια ώρα είναι αντιμέτωπη με μια σειρά σημαντικών προκλήσεων: την επιβράδυνση της ανάπτυξης στις βασικότερες αγορές όπου δραστηριοποιείται, την επιδημία του κορωνοϊού, την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, καθώς και τα χαμηλά επιτόκια των κεντρικών τραπεζών.

«Το σύνολο του προγράμματος αυτού προβλέπει ότι το εργατικό δυναμικό θα μειωθεί από 235.000 σε 200.000 την επόμενη τριετία», ανέφερε στο Reuters ο προσωρινός εκτελεστικός διευθυντής, Noel Quinn. Μέρος αυτής της μείωσης θα επέλθει με φυσικό τρόπο, καθώς κάποιοι φεύγουν από μόνοι τους από την τράπεζα, είπε.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης σε ό,τι αφορά τα περιουσιακά στοιχεία, η οποία αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της στην Ασία, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά ένα τρίτο, σε 13,35 δισ. δολ. το 2019, πολύ κάτω από τη μέση εκτίμηση των αγορών για 20,03 δισ. δολ.

Η τράπεζα υποαποδίδει και τις ΗΠΑ επί σειρά ετών με αποτέλεσμα να ανακοινώσει το κλείσιμο 224 καταστημάτων της και τη στόχευση αποκλειστικά σε διεθνείς και πλουσιότερους πελάτες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By