Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Hurriyet: Ο Ν. Αναστασιάδης χάνει τον έλεγχο εξαιτίας του αλκοολισμού

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι η επέμβαση στον Κύπριο Πρόεδρο θα καθυστερήσει λόγω της επιβαρυμένης από το αλκοόλ υγείας του

nikos anastasiadis

Για “πρόβλημα με το αλκοόλ» που αντιμετωπίζει ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, κάνει λόγο δημοσίευμα της αγγλόφωνης έκδοσης της Hurriyet.

Συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος Yusuf Kanli αναφέρει ότι ο Κύπριος πρόεδρος πρόκειται να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη στις 29 Νοεμβρίου για να υποβληθεί σε εγχείριση στην καρδιά του, ωστόσο, όπως υποστηρίζει, ο Ν. Αναστασιάδης θα υποβληθεί στην επέμβαση μόνο αφού “βελτιωθεί η φυσική του κατάσταση”, η οποία είναι επιβαρυμένη από το πρόβλημα αλκοολισμού.

Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι έχει δεχθεί πολλά emails από Ελληνοκύπριους οι οποίοι διαμαρτύρονται πως η αναφορά στο πρόβλημα του αλκοολισμού του προέδρου Αναστασιάδη, ισοδυναμεί με χτύπημα “κάτω από τη ζώνη”. “Είναι πράγματι; Εάν η φυσική υγεία και η ψυχική κατάσταση είναι σημαντική, είναι δυνατό να λέμε ότι ο αλκοολισμός είναι προσωπική του υπόθεση; Αντιθέτως, ο κάθε ένας που παρακολουθεί τις διαδικασίες συνομιλιών για το Κυπριακό θα πρέπει να αναγνωρίσει τουλάχιστον δύο περιστατικά που έλαβαν χώρα τους τελευταίους μήνες λόγω του προβλήματος αλκοολισμού του Ν. Αναστασιάδη”.

Όπως υποστηρίζει ο Kanli, “ακόμη και οι μύγες στο προεδρικό μέγαρο θα μπορούσαν να καταθέσουν πόσο επιθετικός μπορεί να γίνει ο Αναστασιάδης όταν δεν έχει πρόσβαση στην αγαπημένη του μάρκα ουίσκι. Ή μπορεί να ρωτήσει κανείς την Lisa Buttenheim -την ειδική απεσταλμένο του ΟΗΕ στην Κύπρο- γιατί μετά από ένα αίτημα που φέρεται να υπέβαλε ο Τουρκοκύπριος Dervis Eroglu, η ίδια αποφάσισε να διακόψει για 30 λεπτά τις συνομιλίες στις 12:00 και ζήτησε από το προσωπικό της να προσφέρει ουίσκι στους συμμετέχοντες στο μικρό δωμάτιο μελέτης, δίπλα στην τραπεζαρία της κατοικίας της, όπου διεξαγόταν οι συνομιλίες;”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Eroglu ζήτησε διακοπή των εργασιών διότι “για πολλά από τα τελευταία χρόνια, ο Ν. Αναστασιάδης αρχίζει να πίνει το μεσημέρι και θυμώνει και αρχίζει να φωνάζει εάν δεν μπορεί να πιει ένα ποτήρι ουίσκι. Γιατί φώναξε στην ομάδα του και έφυγε από τη συνάντηση θυμωμένος τον Ιούλιο, χτυπώντας καρέκλες; Ήταν αυτό το μοναδικό τέτοιο περιστατικό ή το μοναδικό που διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης; Σε εκείνη την περίπτωση του Ιουλίου, η τουρκική πλευρά δεν είπε τίποτα καινούριο εκτός από το να θυμίσει στον Ν. Αναστασιάδη ότι οι συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν στη διάρκεια της θητείας του Δημήτρη Χριστόφια, δεν θα μπορούσαν να παραμεριστούν. Έγινε έξαλλος (ο Ν. Αναστασιάδης) με αυτή την δηλωση. Τώρα, ο ίδιος Αναστασιάδης προτείνει το θέμα του φυσικού αερίου να βρίσκεται στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής κοινότητας, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ των πρώην προέδρων, Mehmet Ali Talat και Χριστόφια. Γιατί φώναζε στους άλλους τον Ιούλιο τότε; Πολλοί υποστηρίζουν ότι όχι μόνο σε αυτό το περιστατικό, αλλά συχνά, έχει χάσει την ψυχραιμία και τον έλεγχό του εξαιτίας αλκοολισμού. Αυτό δεν μπορεί να είναι μια προσωπική υπόθεση”.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By