Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Iνδία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στο Νέο Δελχί

Τα σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στο σημείο και επιχειρούν να εντοπίσουν επιζώντες κάτω από τα ερείπια του κτιρίου καθώς υπάρχουν φόβοι ότι πολλοί ένοικοι έχουν παγιδευτεί

Rescue workers search through rubble at the site of a collapsed residential building in Mumbai

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 5 παιδιών, σκοτώθηκαν σήμερα όταν μια τετραώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε στο Νέο Δελχί, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στο σημείο και επιχειρούν να εντοπίσουν επιζώντες κάτω από τα ερείπια του κτιρίου καθώς υπάρχουν φόβοι ότι πολλοί ένοικοι έχουν παγιδευτεί.Μέχρι στιγμής 14 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια.

«Δέκα άνθρωποι, περιλαμβανομένων 5 παιδιών και 3 γυναικών έχασαν την ζωή τους κατά την κατάρρευση του κτιρίου και 2 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί» δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας Μάντχουρ Βέρμα στο πρακτορείο ειδήσεων PTI.

«Πρόκειται για ένα κτίριο 40 ετών. Έχτιζαν τους ορόφους τον έναν μετά τον άλλο παράνομα» διευκρίνισε ο Ράτζες Μπάτια, ένας υπεύθυνος της δημοτικής αρχής στο τηλεοπτικό δίκτυο NDTV.

Ο ίδιος ανέφερε ότι την κατάρρευση ενδέχεται να προκάλεσε η κατασκευή χωρίς οικοδομική άδεια ενός κτιρίου σε διπλανό οικόπεδο.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία και η κυβέρνηση διέταξε την έναρξη έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος, σύμφωνα με το PTI. Στο μεταξύ, ένα 12ώροφο κτίριο, που βρισκόταν υπό κατασκευή, κατέρρευσε στην πόλη της νότιας Ινδίας Τσενάι. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια, μετέδωσε το NDTV.

By