Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Iταλία: Ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης

Ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο διεξάγει διαβουλεύσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, με τον δήμαρχο της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι

letta-napolitano

Ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο διεξάγει διαβουλεύσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, με τον δήμαρχο της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι να θεωρείται βέβαιο ότι θα κερδίσει το διορισμό ως ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Ο Ενρίκο Λέτα υπέβαλε χθες την παραίτησή του από πρωθυπουργός, μία ημέρα αφού το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD), στο οποίο ανήκει, απέσυρε την υποστήριξή του προς την κυβέρνηση έπειτα από αίτημα του Ρέντσι.

Οι διαβουλεύσεις του Ναπολιτάνο, που διεξάγονται στο προεδρικό μέγαρο, θα περιλαμβάνουν συναντήσεις με τους προέδρους τόσο της Βουλής όσο και της Γερουσίας.

Ο αρχηγός του κράτους θα διαβουλευθεί επίσης με τους επικεφαλής των κομμάτων, με τον πρώην πρωθυπουργό και ηγέτη της αντιπολίτευσης Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον Αντζελίνο Αλφάνο της Νέας Κεντροδεξιάς να είναι από εκείνους που θα έχουν ιδιαίτερο βάρος για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Αργά σήμερα αναμένεται να συναντηθεί επίσης με τον Ρέντσι, ο οποίος παραμένει λιγόλογος σχετικά με την ανάληψη της πρωθυπουργίας.

Το αντικαθεστωτικό κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο έχει ανακοινώσει ότι θα μποϊκοτάρει τις συνομιλίες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By