Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Οι 10 ακριβότεροι εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο – Ενοίκιο μέχρι 3000 δολάρια το τ.μ

Ακριβότερος εμπορικός δρόμος στον κόσμο αναδείχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η 5η λεωφόρος στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με μελέτη του μεσιτικού γραφείου Cushman and Wakefield, η μέση τιμή των ενοικίων στον συγκεκριμένο δρόμο φτάνει τα 3.000 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο,

–Στη δεύτερη θέση η περιοχή Κόζγουεϊ Μπέι (Causeway Bay) στο Χονγκ Κονγκ, όπου η μέση τιμή ενοικίου φτάνει τα 2.878 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο.

Οι δύο δρόμοι παρουσιάζουν φέτος μια υποχώρηση, η οποία εν μέρει εξηγείται λόγω της στροφής μεγάλων εταιρειών προς το ηλεκτρονικό εμπόριο. Ειδικότερα, η 5η λεωφόρος σημείωσε μείωση 14% στα εμπορικά μισθώματα σε σχέση με το 2015.

-Στην τρίτη θέση βρίσκεται η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, με τη μέση τιμή ενοικίων να κυμαίνεται στα 1.368 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται η  New Bond Street του Λονδίνου και η γειτονιά Ginza στο Τόκιο αντίστοιχα

Η δεκάδα συμπληρώνεται από την όδο Via Montenapoleone του Μιλάνου, το Pitt Street Mall στην καρδιά του Σίδνεϋ, την περιοχή Myeongdong στη Σεούλ, την οδό Bahnhofstrasse στη Ζυρίχη και την οδό Kohlmarkt στη Βιέννη.

(Visited 1 times, 1 visits today)