Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Η Activision κυκλοφόρησε το παιχνίδι που θα εκτοξεύσει τις μετοχές της

Από σήμερα πωλείται το «Call of Duty: Black Ops IV», που περιλαμβάνει τρόπο παιχνιδιού α λα «Fortnite».

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στη Νέα Υόρκη, οι gamers πήραν στα χέρια τους το «Call of Duty: Black Ops IV», τον καινούργιο τίτλο της Activision, που περιλαμβάνει το νέο multiplayer mode Blackout, για online παιχνίδι που θα θυμίζει το Νο.1 video game στον κόσμο αυτή τη στιγμή, το «Fortnite». Και όλα τα μάτια σήμερα είναι στραμμένα στις μετοχές της εταιρείας, ύστερα και από τη χθεσινή «βουτιά» της Wall Street.

Οι πωλήσεις του πρώτου τριημέρου αναμένεται να φτάσουν τα 10 εκατ. αντίτυπα, με δυναμική για 5 εκατ. ακόμη. Οι περσινές εκτιμήσεις ήταν κοντά στα 7 εκατ. αντίτυπα.

Η σειρά παιχνιδιών «Call of Duty» έχει κερδίσει μέχρι σήμερα δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις, και η προσθήκη του τρόπου παιχνιδιού Blackout έχει ενθουσιάσει τους φίλους των βιντεοπαιχνιδιών. Οι θεάσεις του τρέιλερ στο YouTube πλησιάζουν τα 5 εκατομμύρια.

Η δημοτικότητα του «Fortnite» έκανε ζημιά στη βιομηχανία των video games τον περασμένο Απρίλιο και οι μετοχές της Activision βρέθηκαν σε ελεύθερη πτώση. Από τα μέσα Σεπτεμβρίου όμως, όταν κυκλοφόρησε η beta έκδοση του «Call of Duty: Black Ops IV», ξεκίνησε ένα ράλι ανόδου. Η Morgan Stanley εκτιμά πως για κάθε ένα εκατομμύριο αντιτύπων του «Black Ops 4» που θα πωλούνται οι μετοχές της Activision θα ανεβαίνουν κατά 1%. Ενώ όσο μεγαλώνει το κοινό, τόσο αυξάνεται το περιθώριο κερδών μέσω της δυνατότητας αγορών εντός του παιχνιδιού.

Το «Fortnite», που διατίθεται δωρεάν για υπολογιστές, κονσόλες και κινητά, έστρεψε το ενδιαφέρον στο στυλ παιχνιδιού «battle royale» όπου 100 άνθρωποι παίζουν ταυτόχρονα στην ίδια πίστα μέχρι να μείνει ένας νικητής. Εκτός από την Activision με το Blackout, και η Electronic Arts θα συμπεριλάβει τη συγκεκριμένη επιλογή στο παιχνίδι της «Battlefield V» που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By