Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Η Airbus δέχεται παραγγελίες αξίας 29 δισ. δολαρίων

Η Airbus βρίσκεται πολύ κοντά στο να κλείσει συμφωνίες συνολικής αξίας 29 δισ. δολαρίων με ασιατικές αερογραμμές που επεκτείνουν τον στόλο τους, λόγω της αυξημένης ταξιδιωτικής κίνησης, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η ευρωπαϊκή εταιρεία δουλεύει πάνω σε μια σημαντική συμφωνία να πουλήσει αεροπλάνα αξίας 23 δισ. δολαρίων στην AirAsia Group, η οποία αποτελεί και την μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Επιπλέον, η ταιβανέζικη startup StarLux Airlines σχεδιάζει να αγοράσει αεροπλάνα Α350 αξίας 6 δισ. δολαρίων. Η αξία των συναλλαγών βασίζεται στις αρχικές τιμές και πρέπει να σημειωθεί ότι σε μαζικές παραγγελίες γίνονται εκπτώσεις.

Η παραγγελία της AirAsia είναι στο στάδιο των τελικών διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Αν και ακόμη δεν έχει κλείσει η συμφωνία, οι διαπραγματεύσεις είναι τόσο κοντά που μπορεί να ανακοινωθεί έστω και εν μέρει κατά την μεγαλύτερη αεροπορική έκθεση της χρονιάς, Farnborough Air Show, που διοργανώνεται λίγο έξω από το Λονδίνο.

Η AirAsia είναι ήδη ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης A320 της Airbus και σχεδιάζει την παραγγελία έως και 100 αεροσκάφη Α321neο. Επιπλέον βρίσκεται κοντά και στην παραγγελία 34 αεροσκαφών τύπου Α330neo ανεβάζοντας στα 100 τα συγκεκριμένα αεροσκάφη που έχει στον στόλο της.

Το Farnborough Air Show

Οι δύο ανταγωνιστές, Airbus και Boeing ετοιμάζονται να ανακοινώσουν σημαντικές συμφωνίες για νέες παραγγελίες στο Farnborough Air Show που ξεκινά σήμερα Δευτέρα.

Το Α350, το πιο επιτυχημένο μοντέλο της Airbus ανταγωνίζεται το 787 Dreamliner της Boeing. Το A330neo έχει αποδειχτεί λιγότερο δημοφιλές από το Α350, αν και οι πωλήσεις του έχουν αρχίσει να αυξάνονται.

By