Δευτέρα, 17 Μαΐου, 2021

Η Amazon «διαλύει» τον ανταγωνισμό: Βγάζει δικές της ασπίδες προσώπου στο 1/3 της τιμής τους

Εάν έχετε αναζητήσει στο Amazon μια ασπίδα προσώπου για να προφυλαχθείτε από τον κορωνοϊο, μάλλον αισθανθήκατε απογοήτευση όταν είδατε το υπερβολικό κόστος που χρεώνει ο πωλητής για αυτό.

Ωστόσο, τα πράγματα πρόκειται να βελτιωθούν καθώς η Amazon ανακοίνωσε ότι προτίθεται να φτιάξει και να πουλήσει τις δικές της ασπίδες προσώπου με την επωνυμία της εταιρείας -στο ένα τρίτο των τιμών που συνήθως κοστίζουν αυτές στον ιστότοπό της.

Οι ασπίδες προσώπου θα σχεδιαστούν από τη μονάδα drone Prime Air της Amazon. Δέκα χιλιάδες από αυτές έχουν ήδη δοθεί σε ιατρούς που βρίσκονται στη «πρώτη γραμμή», ενώ άλλες 20.000 αναμένεται να παραδοθούν αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Amazon θα αρχίσει η πώληση εκατοντάδων χιλιάδων ασπίδων προσώπου αργότερα αυτό τον μήνα. Αρχικά, οι ασπίδες προσώπου θα αφορούν τους εργαζόμενους που βρίσκονται στη «πρώτη γραμμή» μάχης κατά του κορωνοϊού, με τις πωλήσεις να επεκτείνονται σε οποιονδήποτε πελάτη της Amazon στο μέλλον.

Και ενώ δεν έχει ανακοινωθεί καμία τιμή, ο Μπραντ Πόρτερ, αντιπρόεδρος και μηχανικός της Amazon Robotics, επιβεβαίωσε ότι θα κοστίζουν πολύ λιγότερο από τις ασπίδες προσώπου που πωλούνται αυτή την ώρα στον ιστότοπο:

«Λόγω των σχεδιαστικών καινοτομιών και των δυνατοτήτων της αλυσίδας εφοδιασμού μας, είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσουμε να τις πωλήσουμε σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή – σχεδόν το ένα τρίτο του κόστους – από όλες τις άλλες επαναχρησιμοποιήσιμες ασπίδες προσώπου που διατίθενται μέχρι σήμερα στους εργαζόμενους της «πρώτης γραμμής».

Όπως αναφέρει το CNBC, οι πωλητές στην πλατφόρμα χρεώνουν από 15 έως 35 δολάρια για μια ασπίδα προσώπου. Μόλις οι ασπίδες προσώπου της Amazon μπουν στην αγορά, τότε η τιμή τους αναμένεται να φτάσει μεταξύ 5 και 12 δολάρια, κάτι που αναμφίβολα θα μειώσει και το κόστος των ασπίδων των πωλητών, καθώς ο ανταγωνισμός θα κάνει τις τιμές πιο προσιτές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By