Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι ΑΝΕΛ πυροβολούν τον Κοντονή: Λάθος η απόφαση για διακοπή του κυπέλλου

Το χαλί κάτω από τα πόδια του Υπουργού τραβάνε οι ΑΝΕΛ μετά την απόφαση του Στραβου Κοντονή να διακοπούν οι αγώνες του κυπέλλου

anexartitoi

Το ενδεχόμενο διακοπής των αγώνων δημιουργεί κόντρα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες

«Λογική και αυτοσυγκράτηση» προτείνει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή να διακόψει την διεξαγωγή των αγώνων Κυπέλλου και πρωταθλήματος δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα επιχειρεί να λύσει.

Το γεγονός δε ότι ο κ. Καμμένος είναι τομεάρχης αθλητισμού του κόμματός του σηματοδοτεί ότι συνολικά οι ΑΝΕΛ είναι κατά της απόφασης Κοντονή. Εκτός αυτού, αίσθηση προκαλεί η σύμπτωση (;), πως η ανακοίνωση του Καμμένου είναι η δεύτερη εντός της ίδιας ημέρας που επικρίνει τις ενέργειες υπουργών. Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής εξέδωσε άλλο δελτίο Τύπου, κατηγορώντας τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη για την απόφασή του να απαγορεύσει την παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας στα σχολεία.

«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αναγκαιότητα της άμεσης εξυγίανσης και κάθαρσης του ποδοσφαίρου και του τομέα του αθλητισμού γενικότερα. Όπως επίσης κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη δυνατότητα της Κυβέρνησης και του Υφυπουργού συγκεκριμένα να ακυρώσει παιχνίδια και το Θεσμό του Κυπέλλου ενεργώντας σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του ν. 4326/15», αναφέρει στην νέα του ανακοίνωση ο κ. Καμμένος για να προσθέσει: «Ωστόσο, τέτοιες απόλυτες αποφάσεις δυστυχώς έχουν και τραγικές συνέπειες προς πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις. Η πρόσφατη ακύρωση του αγώνα Ολυμπιακού-Ηρακλή για λόγους ασφαλείας, που έγινε δεκτό από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, καταδεικνύει τη σοβαρότητα του προβλήματος το οποίο φαίνεται να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις που μπορεί να στοιχίσουν ακόμα και τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος. Τα πρόσφατα επεισόδια που έγιναν στο γήπεδο της Τούμπας και που αναμφισβήτητα είναι καταδικαστέα και αμαυρώνουν το θεσμό του Ποδοσφαίρου στο σύνολο του, έγιναν από συγκεκριμένα άτομα τα οποία πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Η ακύρωση του Θεσμού του Κυπέλλου ωστόσο, δεν τιμωρεί τους δράστες αυτών των επεισοδίων αλλά το σύνολο των φιλάθλων που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να θαυμάσουν τις ομάδες τους με μοναδική επιδίωξη να δουν τον καλύτερο να κερδίζει το πολυπόθητο Κύπελλο».

«Ακόμη, εκτός από τη τιμωρία των φιλάθλων, των ομάδων και των προπονητών τους η ακύρωση του Πρωταθλήματος έχει και οικονομικές διαστάσεις καθότι θα χαθούν τα έσοδα των εισιτηρίων από τα παιχνίδια για το Κύπελλο, κέρδη για τις Ομοσπονδίες και την Ευρωλίγκα και τους Θεσμούς γενικότερα και επιπλέον υπάρχει το σοβαρό θέμα σχετικά με τις ρήτρες των τηλεοπτικών δικαιωμάτων καθώς και το ερώτημα του αν και κατά πόσο θα διεκδικηθούν από τους σταθμούς τα διαφυγόντα κέρδη αλλά και χρήματα από την Ομοσπονδία. Τέλος, οικονομική ζημία υφίσταται και το κράτος που θα απωλέσει τα έσοδα από τα στοιχήματα για το Κύπελλο αλλά και οι ίδιες οι ομάδες που έχουν συμμετάσχει στο Κύπελλο παρότι δεν είχαν καμία συμμετοχή στα επεισόδια. Στα πλαίσια λοιπόν της προσπάθειας να πρυτανεύσει η λογική και η αυτοσυγκράτηση, αντιλαμβανόμενος ωστόσο τη σοβαρότητα της κατάστασης και της προσπάθειας να τεθεί ένα τέλος στα ανεξέλεγκτα επεισόδια πριν θρηνήσουμε ζωές στα γήπεδα, προτείνω να διεξαχθεί κανονικά και να ολοκληρωθεί ομαλά ο θεσμός του Κυπέλλου κεκλεισμένων των θυρών με ονομαστικές προκλήσεις», σημειώνει και προσθέτει: «Με το πέρας του Θεσμού του Κυπέλλου όλοι μαζί, και εγώ ο ίδιος προσωπικά ως Τομεάρχης Αθλητισμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εγγυώμαι ότι θα συμμετάσχω και θα οργανώσω συζητήσεις σχετικά με την εξάλειψη των φαινομένων βίας στα γήπεδα προκειμένου να επέλθει ο πολιτισμός που όλοι οι φίλαθλοι οραματιζόμαστε μια μέρα τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Ταυτόχρονα, δεσμεύομαι προσωπικά πως σε πιθανή από εδώ και στο εξής μη συμμόρφωση στους αθλητικούς κανόνες που θα προκύψουν με τις νέες συζητήσεις όλων των αρμόδιων φορέων για την εξάλειψη της βίας από τα γήπεδα, θα εισηγηθώ την άμεση ακύρωση τόσο του του επόμενου Κυπέλλου όσο και του Πρωταθλήματος».