Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Οι ΑΝΕΛ ζητούν διορθωτικές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό

Πρέπει να γίνουν, σαφέστατα, διορθωτικές παρεμβάσεις στις διατάξεις εκείνες, οι οποίες αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες ακόμα και τους αγρότες, ανέφερε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη

xrisoveloni

«Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις, αλλά αυτό δεν το θεωρούμε μόνο εμείς, το θεωρεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός», δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναφερόμενη στη συζήτηση που διεξήχθη χθες στη Βουλή για το ασφαλιστικό και στις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από την πλευρά του κόμματος.

«Έχουμε πει ότι πρέπει να γίνουν, σαφέστατα, διορθωτικές παρεμβάσεις στις διατάξεις εκείνες, οι οποίες αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες -αν θέλετε ακόμα- που αφορούν τους αγρότες, και μάλιστα από την ομιλία του κ. Καμμένου διεφάνη ξεκάθαρα ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αυτούς που είναι πραγματικά αγρότες και είναι πραγματικά κτηνοτρόφοι, θέλουμε σαφώς να τους προστατέψουμε», ανέφερε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη στην εκπομπή «Απέριττα», χαρακτηρίζοντας πάντως αρνητική τη διάθεση που επιδεικνύουν οι αγρότες.

«Θα πρέπει οι αγρότες να κατανοήσουν ότι η κυβέρνηση και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν βρισκόμαστε απέναντί τους, είμαστε από την ίδια πλευρά του τραπεζιού και προσπαθούμε να κάνουμε έναν διάλογο εποικοδομητικό, για να φτάσουμε σε κάποιες ρυθμίσεις, οι οποίες θα είναι επωφελείς και γι” αυτούς», σημείωσε.

Αναφερόμενη στην ομιλία του προέδρου της ΝΔ, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ επεσήμανε: «Από τη μία πλευρά, δεν είχανε καμία πρόταση τεκμηριωμένη και κοστολογημένη, όπως λέγανε, και από την άλλη πλευρά, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε απτά δείγματα των προθέσεών του, ότι πρόκειται, δηλαδή, πραγματικά για έναν πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος είναι ακραία νεοφιλελεύθερος και ο οποίος συνεχίζει να υποστηρίζει αυτά που υποστήριζε όσο ήταν υπουργός».