Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Η απάντηση της κυβέρνησης για το γεύμα Μητσοτάκη στην Ικαρία

Οι αντιδράσεις τόσο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όσο και πολιτών μέσω των social media προς την Κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, με αφορμή το γεύμα που παρέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Χριστόδουλος Στεφανάδης στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οικία του στην Ικαρία, με πολυπληθή παρουσία στον ίδιο χώρο, προβλημάτισαν έντονα το Μέγαρο Μαξίμου.

«Εικόνες σαν κι αυτές ακυρώνουν την ουσία της επίσκεψης και στην ουσία θα ήθελα να μείνω», δήλωσε η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Ο Πρωθυπουργός έχει λάβει την απόφαση να επισκέπτεται την ελληνική περιφέρεια για να εκπέμψει το μήνυμα ότι είναι κοντά στους πολίτες σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και ότι δεν είναι μόνοι» πρόσθεσε η κ. Πελώνη, αποφεύγοντας να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ενδεικτική του κλίματος δυσαρέσκειας που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου για τις άσχημες εντυπώσεις που εξέπεμψε αυτή η εικόνα στους πολίτες, είναι και ο επίλογος της ανακοίνωσης που εξέδωσε χθες βράδυ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ. «Σε κάθε περίπτωση στις μελλοντικές περιοδείες του Πρωθυπουργού θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα» δήλωσε ο Χρήστος Ταραντίλης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, και προσωπικά ο Πρόεδρος του κόμματος, επανήλθε σήμερα στο θέμα. Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι παραβίασε τα μέτρα περιορισμού για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

«Ενώ η χώρα βρίσκεται στο τρίτο κύμα της πανδημίας, η ελληνική οικονομία καταρρέει και η κυβέρνηση ανακοίνωσε, πριν λίγες ημέρες, αυστηρότερα μέτρα περιορισμών για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6μμ έως τις 9πμ και την εστίαση κλειστή εδώ και 4 ολόκληρους μήνες, στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ικαρία ο κος Μητσοτάκης παραβρέθηκε στο γεύμα που οργάνωσε στο σπίτι του ο βουλευτής της ΝΔ κος Στεφανάδης, με συμμετοχή δεκάδων στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης, σε μια κίνηση απίστευτης αλαζονείας, η οποία σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα προκαλούσε μείζονα κυβερνητική κρίση» αναφέρει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ρωτά τον Πρωθυπουργό:

1. «Θεωρεί ότι η συμπεριφορά του συνάδει με τα μέτρα περιορισμών που έχει ανακοινώσει ο ίδιος και η κυβέρνηση του;

2. Τι έχει να πει στους επαγγελματίες της εστίασης οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση χωρίς καμία στήριξη από την κυβέρνηση; Θεωρεί ότι μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματα τους με τα ίδια «μέτρα» που τήρησε ο ίδιος και οι συνδαιτημόνες του στο γεύμα της Ικαρίας;

3. Τι έχει να πει στους πολίτες οι οποίοι, ορθώς τηρούν τα μέτρα περιορισμών και για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και υπό την απειλή προστίμων;»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By