Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Η απάντηση του Μαξίμου στον Μαρινάκη: Ηγετικός παράγοντας του μαύρου μετώπου

Τον χαρκτηρίζει ως πολιτικό καθοδηγήτη της Νέας Δημοκρατίας

Ανακοίνωση την οποία τιτλοφορεί «σχόλιο για τη ΝΔ» εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου μετά την απάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη έπειτα και από τα όσα είπε εις βάρος του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στην ανακοίνωση το πρωθυπουργικό γραφείο δεν χρησιμοποιεί πλέον τον όρο «ναρκέμπορα» όπως έκανε στο non paper που εξέδωσε το Σάββατο αλλά «διωκόμενο για εμπορία ναρκωτικών επιχειρηματία» ενώ κατηγορεί τη ΝΔ για δημιουργία μαύρου μετώπου συκοφαντίας.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου έχει ως εξής:

Λίγο πριν το τέλος της μνημονιακής επιτροπείας και ενώ η χώρα ανακάμπτει, η Νέα Δημοκρατία στερούμενη πλέον κάθε πολιτικού επιχειρήματος επιστρατεύει το μαύρο μέτωπο της συκοφαντίας, των ψευδών δημοσιευμάτων και των εκβιασμών. 

Στόχος του μαύρου μετώπου είναι η παλινόρθωση της πιο εκφυλισμένης εκδοχής του παλιού πολιτικού συστήματος της ολιγαρχίας, της διαπλοκής και του πελατειασμού. 

Ο κ. Μαρινάκης με τη χθεσινή του δήλωση αναδεικνύεται στο νέο ηγετικό παράγοντα αυτού του μαύρου μετώπου, στο νέο πολιτικό καθοδηγητή της Νέας Δημοκρατίας και του κυρίου Μητσοτάκη. 

Το επικίνδυνο για τη δημοκρατία και τις αρχές του κράτους δικαίου δεν είναι η πολιτική αντιπαράθεση αλλά η ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις συκοφαντίες, τα ψέματα και τις εντολές ενός διωκόμενου για εμπορία ναρκωτικών επιχειρηματία. 

Το να επικαλείται πάντως η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη αλλά και ο κ. Μαρινάκης τις αρχές του κράτους δικαίου και να καλούν σε υπεράσπιση των αρχών της αστικής δημοκρατίας είναι το λιγότερο ειρωνικό. 

Σε κάθε περίπτωση, τους καλωσορίζουμε στην επικράτεια των αρχών του ευρωπαϊκού διαφωτισμού. 

By