Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Η Apple ανακοίνωσε το νέο MacBook Pro

Η Apple παρουσίασε σήμερα, Τετάρτη, ένα MacBook Pro 16 ιντσών που αντικαθιστά τους φορητούς υπολογιστές MacBook Pro 15 ιντσών.

Ωστόσο το σημείο στο οποίο στέκονται όλα τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα είναι το ότι η Apple επανασχεδίασε πλήρως το πληκτρολόγιο για πρώτη φορά από το 2015.

Και αυτό είναι σημαντικό καθώς όλα τα προηγούμενα πληκτρολόγια στα MacBook που διέθεταν πλήκτρα με την τεχνική της «πεταλούδας» που ήταν επιρρεπή σε πολλά προβλήματα, μεταξύ των οποίων παρεμβολές και πολλά τυπογραφικά λάθη.

Σε ένα υπερβολικά όμορφο και υπερβολικά ακριβό υπολογιστή όπως το MacBook Pro, το πληκτρολόγιο αποτελούσε την πληγή ενός κατά τα άλλα εξαιρετικού μηχανήματος.

Το νέο πληκτρολόγιο που είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα της εταιρείας μπορεί να τερματίσει τα προβλήματα και τις κακές κριτικές που έχει δεχθεί η Apple για τους φορητούς υπολογιστές της.

Η τιμή του νέου MacBook Pro 16-ιντσών ξεκινά από $ 2.399.99 είναι διαθέσιμο για προπαραγγελίες από σήμερα και θα βρίσκεται στα αμερικανικά καταστήματα από τα τέλη της εβδομάδας.

Εδώ και τέσσερα χρόνια η Apple έχει δεχθεί σφοδρή κριτική για το πληκτρολόγιο του MacBook.

Ξεχώρισαν σχόλια όπως «τα χειρότερα προϊόντα στην ιστορία της Apple» ή το ότι «προκαλούν διαρκή βλάβη στη φήμη του μοντέλου MacBook», ενώ η Wall Street Journal γράφοντας μια κριτική για το πληκτρολόγιο τον Μάρτιο, είχε τον τίτλο «Η Apple δεν έχει φτιάξει ακόμη το πρόβλημα στο πληκτρολόγιο του MacBook». Το δημοσίευμα οδήγησε την Apple στο να ζητήσει συγνώμη.

Στο MacBook Pro 16 ιντσών, η Apple παρουσιάζει ένα πληκτρολόγιο που θυμίζει ψαλίδι. Οι πρώτες δοκιμές ενθουσιάσαν τους συντάκτες του CNBC ωστόσο ανέφεραν ότι και στα προηγούμενα μοντέλα τα προβλήματα δεν είχαν εμφανιστεί αμέσως.

Η Apple υποστηρίζει σθεναρά τον επανασχεδιασμό του πληκτρολογίου δηλώνοντας ότι είναι το καλύτερο πληκτρολόγιο που έχει δημιουργήσει ποτέ για ένα MacBook. Μπορείτε να αισθανθείτε περισσότερο τα πλήκτρα όταν τα πιέζετε.

Τα παλαιότερα μοντέλα κάποιες φορές έδιναν την αίσθηση ότι «χτυπούσες» σε επίπεδη επιφάνεια. Επίσης, θόλοι καουτσούκ κάτω από τα πλήκτρα τα κρατούν στη θέση τους και θα σας βοηθήσουν να τα κρατήσετε σε καλή κατάσταση.

Ο σχεδιασμός βασίστηκε σε μελέτες και δοκιμές χρηστών ώστε να προκύψει ένα πληκτρολόγιο που να αρέσει στον κόσμο.

Τέλος, η Apple πρόσθεσε και πάλι ένα πλήκτρο εξόδου στο πληκτρολόγιο MacBook Pro, συντομεύοντας την μπάρα στην κορυφή.

Η οθόνη αφής σας δίνει άμεση πρόσβαση σε συντομεύσεις και εφαρμογές. Οι συντάκτες του CNBC απορούν γιατί το πλήκτρο είχε αφαιρεθεί από τα προηγούμενα πληκτρολόγια.

Οι MacBook Pros της Apple εξυπηρετούν ανθρώπους που χρειάζονται πολλή ισχύ και πολύ καλές οθόνες για θέματα όπως επεξεργασία φωτογραφιών και επεξεργασία βίντεο. Η οθόνη είναι πολύ σημαντική για αυτούς τους ανθρώπους, οπότε η Apple την έκανε μεγαλύτερη, διατηρώντας παράλληλα το μέγεθος της συσκευή παρόμοιο με το MacBook Pro 15 ιντσών. Αυτό σημαίνει ότι τα πλαίσια στο πλάι της οθόνης είναι 34% μικρότερα από ότι πριν.

Η Apple πρόσθεσε νέους επεξεργαστές Intel Core 9ης γενιάς και αναβάθμισε τις κάρτες γραφικών σεAMD 5300 and 55000, επίσης αύξησε την ισχύ και επέκτεινε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Το μοντέλο της φετινής χρονιάς έχει διάρκεια ζωής μπαταρίας 11 ώρες, μία ώρα περισσότερη από ό, τι το MacBook Pro του περασμένου έτους. Έχει βάρος 4,3 κιλά, ελαφρώς βαρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο. Επιπλέον έχει ταχύτερο φορτιστή που ολοκληρώνει τη φόρτιση σε μόλις 2,5 ώρες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By