Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Η Apple ίσως ετοιμάζει foldable iPhone

Εδώ και αρκετό καιρό οι φήμες θέλουν την Apple να ετοιμάζει foldable iPhone, με την τελευταία πατέντα της εταιρείας να δίνει περισσότερη τροφή στα σενάρια.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόσφατη αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την Apple είχε ως τίτλο «Ηλεκτρονικές συσκευές με δομές οθόνης και αισθητήρα αφής» και αφορούσε ένα πιθανό πτυσσόμενο iPhone με άκρες που είναι ευαίσθητες στην αφή. Το ενδιαφέρον σε αυτή την περίπτωση είναι το γεγονός ότι ο χρήστης μπορεί να αξιοποιεί τη διεπαφή ακόμα και όταν είναι διπλωμένη η συσκευή.

Η νέα παντέντα μας δίνει μια εικόνα για το πως μπορεί να μοιάζει μια foldable συσκευή. Ειδικότερα, η Apple ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Μπορεί να χρησιμοποιηθούν κουμπιά και άλλες συσκευές εισόδου για τη συλλογή δεδομένων από έναν χρήστη, αλλά αυτός ο τύπος συσκευής εισόδου μπορεί να μην είναι τόσο βολικός και ευέλικτος όσο ένας αισθητήρας αφής. Οι οθόνες μερικές φορές δεν είναι ορατές από συγκεκριμένες κατευθύνσεις και μπορεί να είναι μικρότερες από το επιθυμητό».

Όπως περιγράφεται στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το περίβλημα της foldable συσκευής θα περιέχει τα κυκλώματα ελέγχου, μπαταρίες και διάφορα άλλα εξαρτήματα. Επίσης, το περίβλημα θα έχει τοιχώματα που μπορεί να περιλαμβάνουν τόσο αδιαφανή όσο και διαφανή τμήματα, αποτελούμενα από υλικά όπως αδιαφανές πλαστικό, μέταλλο, σύνθετο υλικό ινών και κεραμικό. Παρά το γεγονός ότι τα πλαϊνά μοιάζουν με αυτά ενός κανονικού iPhone, η αναδιπλούμενη συσκευή θα προσφέρει controls αφής στις άκρες.

Είναι λοιπόν σαφές ότι με αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας εκτός από foldable iPhone, η Apple θα μπορούσε να δημιουργήσει και iPhone χωρίς πλήκτρα και θύρες.

By