Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Η ασφυκτική προθεσμία στην Ελλάδα για τη δόση των 7,5 δισ. ευρώ

Πηγές του ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι η εισήγηση των Θεσμών είναι θετική για την πρώτη αξιολόγηση

exotix_ellada_europe

Με την προϋπόθεση ότι έως το μεσημέρι της Τρίτης θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εκκρεμότητες της ελληνικής κυβέρνησης έληξε η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του EWG. Η δόση των 7,5 δισ αναμένεται να πάρει το πρώτο «πράσινο φως» την Τρίτη μετά την ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων και αφού οι θεσμοί στείλουν επιστολή προς τα μέλη του Euroworking Group που θα το επιβεβαιώνει.

«Η εισήγηση των θεσμών είναι θετική» για την πρώτη αξιολόγηση αναφέρουν πηγές του ΥΠΟΙΚ. Και προσθέτουν ότι «η εκταμίευση της δόσης θα γίνει μέχρι τέλος Ιουνίου».

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, στην τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες μέχρι αύριο. «Αυτό θα ήταν πολύ καλό», σχολίασε η εν λόγω πηγή της ευρωζώνης.

Ειδικότερα, σημείωσε πως αυτές οι τελευταίες λεπτομέρειες αφορούν ορισμένες διοικητικές εγκυκλίους, τη συμφωνία για το Ελληνικό, τη συμφωνία του ΟΤΕ με την Deutsche Telekom και, τέλος, το σχέδιο εργασίας της αρχής Πολιτικής Αεροπορίας για τις μεταρρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο, στο οποίο είναι ανάγκη να σημειωθεί «πρόοδος».

By