Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Η Aston Martin κυκλοφορεί το πρώτο της υποβρύχιο

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε το πρώτο της… υποβρύχιο στο Monaco Yacht Show. Το project που έχει πάρει τον εύγλωττο τίτλο “Ποσειδώνας”, είναι ένα τριθέσιο όχημα με μια ακρυλλική φούσκα στο κέντρο να περιβάλλει την καμπίνα για την καλύτερη υποβρύχια θέα.

Το όχημα αναμένεται να τεθεί σε κυκλοφορία τον επόμενο χρόνο και η τιμή του θα κινείται γύρω στα 4 εκατ. δολάρια, όπως δηλώνει ο Μάρεκ Ρέιχμαν στο Bloomberg. Για να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις, η νέα DB11 της ίδιας εταιρείας θα σας κοστίσει… μόλις 200 χιλιάδες δολάρια. Ο Ρέιχμαν δήλωσε πως το πλάνο της εταιρείας είναι να παράγονται μόλις 12 μοντέλα του υποβρυχίου ετησίως. “Αν το σκεφτείτε η Άστον Μάρτιν, είμαστε ένα ιδιαίτερο brand”.

“Σε 100 χρόνια, έχουμε παράξει μόλις 80.000 αυτοκίνητα”. Το project “Ποσειδώνας” είναι μια συνεργασία της Aston Martin Consulting, τον σχεδιαστικό βραχίονα της εταιρείας, με την Triton Submarines με έδρα την Φλόριντα, η οποία παράγει υποβρύχια πολυτελείας για περισσότερο από μια δεκαετία. Το μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα Triton Low Profile, σχεδιασμένο ειδικά για σουπερ γιοτ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By