Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Οι ατάκες του ντιμπέιτ που θα συζητηθούν

Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Μεϊμαράκης έδωσαν πολύ υλικό σχολιασμού

debate6

Πολλές ήταν οι ατάκες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που ξεχώρισαν στο ντιμπέιτ με τον κυριότερο αντίπαλο του, Αλέξη Τσίπρα.

Πάντως, στα αλλεπάλληλα καρφιά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την «μνημονιακή μετάλλαξη» του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με ένα -επιτυχημένο, ομολογουμένως- ανέκδοτο: «Κύριε Μεϊμαράκη, μου θυμίζετε τον μεθυσμένο που έχει πιεί τρία μπουκάλια ουίσκι, πίνει και ένα σφηνάκι από πάνω. Ξυπνάει την άλλη μέρα στο νοσοκομείο και λέει “αυτό το σφηνάκι με κατέστρεψε’».

Βέβαια η κορυφαία των κορυφαίων ήταν η ατάκα Μεϊμαράκη στον σκηνοθέτη: «Θα παρακαλούσα τον σκηνοθέτη να μας έχει κάπως ισοϋψείς με τον κ. Τσίπρα. Το παρακολουθώ πολλή ώρα και βλέπω τον κ. Τσίπρα σαν να ψήλωσε πολύ ξαφνικά».

Κατά τα λοιπά, η ανταλλαγή φραστικών πυρών ανάμεσα στους δύο αρχηγούς εξελίχθηκε ως ακολούθως:

Μεϊμαράκης: -«Σας χαρίζω τις κάρτες μου»
Τσίπρας: -«Θα απαντώ στις δικές σας».
Μεϊμαράκης: -«Την κάρτα θα σας τη βγάλει ο ελληνικός λαός στις 20 Σεπτεμβρίου».
Τσίπρας: -«Συγχαρητήρια».
Μεϊμαράκης: -«Βλέπετε ότι διατηρώ το χιούμορ μου».

Μεϊμαράκης προς Τσίπρα: «Τι είστε, ωρομίσθιος και διαμαρτύρεστε ότι κάνατε διαπραγμάτευση επί 17 ώρες;»

Τσίπρας προς Μεϊμαράκη: «Αντιπαρέρχομαι τις κατηγορίες του κ. Μεϊμαράκη που με αποκάλεσε “ωρομίσθιο”, ενώ πριν από λίγες ημέρες με είπε “αυτοφωράκια” κ.λπ. Δεν μετράει ο χρόνος της διαπραγμάτευσης. Εκείνο που μετράει είναι το συναίσθημα που δημιούργησε αυτή η μάχη για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Μεϊμαράκης: «Δεν θα υπάρξει παρά φύσιν κυβέρνηση»

Τσίπρας: «Πήραμε 149 βουλευτές όταν υπήρχε ο κίνδυνος εξόδου από την Ευρωζώνη, δεν θα πάρουμε τώρα; (Αν και υπάρχουν κάποιοι που θα πάνε Νομισματοκοπείο)»

Μεϊμαράκης: Ποιος του είπε ότι μπορεί να αφομοιώσει ο ένας τον άλλον;

Μεϊμαράκης: «Δεν θα σας πω ονόματα, γιατί θα γράφουν αύριο ότι ο Μεϊμαράκης τρελάθηκε, την είδε πρωθυπουργός και διορίζει υπουργούς».

Τσίπρας: «Ξέρω ότι η επιθυμία της διαπλοκής είναι να με πάρουν στην αγκαλιά της, αλλά δεν θα τα καταφέρουν».

Μεϊμαράκης: «Μην μας κάνουν μάθημα περί διαπλοκής εκείνοι που δεν έχουν περάσει έστω και ένα νομοσχέδιο για την πάταξη της διαπλοκής».

Μεϊμαράκης: «Από τότε που υπέγραψε το Μνημόνιο έπαθε αλλοίωση χαρακτήρος; Είναι δυνατόν να παίζετε τόσο φτηνιάρικα παιχνίδια;

Μεϊμαράκης: «Σκούπισαν τα ταμεία για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις γιατί είχαν την εξυπνάδα τον περασμένο Φεβρουάριο να πουν ότι “δεν έχουμε ανάγκη από ρευστό, θέλουμε μόνο αξιοπρέπεια’».

Τσίπρας προς Μεϊμαράκη: «Υπερασπίζεστε το γερμανικό δημόσιο;»

Μεϊμαράκης: «Είκοσι χρόνια υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι καινούργιο κόμμα. Απλώς τώρα ασχολούμαστε μαζί του».

Τσίπρας: «’Το άλλο όνομα των λαθών μας, είναι εμπειρία” όπως είπε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τσίπρας: «Διαβάζει κρυφά Βαρουφάκη και Κωνσταντοπούλου ο κ. Μεϊμαράκης. Λεότι είχα συμφωνήσει για Grexit. Κι αφού πήρα 62% “όχι”, γιατί δεν το έκανα;»

Τσίπρας: «Δεν υπάρχει άλλος πολιτικός σε αυτό τον τόπο που με τόση μεγάλη ειλικρίνεια να έχει παραδεχτεί λάθη».

Μεϊμαράκης: «Δεν πρέπει να συμφωνείς με τους υπουργούς σου και μετά να τους αδειάζεις. Όταν αδειάζεις έναν υπουργό σου, γίνεσαι όμηρος σε αυτόν».

Μεϊμαράκης: «Όχι μόνο δεν κατάργησε τον ΕΝΦΙΑ, μάς παίρνει και τα κλειδιά, μάς παίρνει και τα σπίτια».

Μεϊμαράκης: «Η Ευρώπη δεν θέλει να μας σκοτώσει. Ο κ. Τσίπρας τα λέει αυτά, για αυτούς με τα γαμψά νύχια, με τον Σόιμπλε κ.λπ -που τώρα έχει γίνει και κολλητός τους».

Μεϊμαράκης: «Φαίνεται ότι από τότε που υπέγραψε το Μνημόνιο έχει πάθει μετάλλαξη, ούτε θυμάται, ούτε καταλαβαίνει, ούτε τίποτα. Είναι Νεομνημονιακός και βρίσκει δικαιολογίες που δεν στέκουν».

Μεϊμαράκης: «Από τις 14 Αυγούστου και μετά είναι ένας άλλος Τσίπρας. Εγώ δεν τον αναγνωρίζω. Εντάξει, επειδή γίνατε Νεομνημονιακός, δεν πειράζει, δεν είναι και τίποτα. Θα το συνηθίσετε».

Μεϊμαράκης: «Εμένα κανείς δεν με ρώτησε για ονόματα υπουργών [για την υπηρεσιακή κυβέρνηση]. Άκουσα ότι ο κ. Τσίπρας έχει προτείνει κι άλλα ονόματα. Μπράβο του, φαίνεται ότι έχει προνομιακή μεταχείριση στα ονόματα υπουργών».

Μεϊμαράκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ένα μήνυμα στους πρόσφυγες, μετανάστες κ.λπ ότι “καλά περνάμε εδώ, καλοκαιράκι είναι, θα τα βρούμε μια χαρά” -και η εισροή αυξήθηκε κατακόρυφα».

By