Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Η Atari βγάζει δικό της κρυπτονόμισμα

Η Atari, η εταιρεία που κυριαρχούσε την δεκαετία του ΄80 στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών με τίτλους όπως το Pac-Man και το Space Invaders, μπαίνει και αυτή στην μόδα των κρυπτονομισμάτων.

Οι μετοχές της γαλλικής εταιρείας έχουν σημειώσει άνοδο άνω του 60% από τις 8 Φεβρουαρίου όπου έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την είσοδο της στην αγορά των κρυπτονομισμάτων που είχα ανακοινώσει αρχικά τον Δεκέμβριο.

Η Atari επενδύει σε μια εταιρεία η οποία κατασκευάζει μια πλατφόρμα ψηφιακής ψυχαγωγίας με βάση την τεχνολογία blockchain και έτσι θα προχωρήσει στην έκδοση του δικού της κρυπτονομίσματος με την ονομασία Atari Token.

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την συνεργασία της με την εταιρεία διαδικτυακού καζίνου Pariplay Ltd. για να επιτραπεί το τζογάρισμα με ψηφιακά νομίσματα.

«Η τεχνολογία blockchain πρόκειται να παίξει σημαντικό ρόλο στο επιχειρηματικό μας περιβάλλον και να μεταλλάξει πλήρως το σημερινό οικονομικό οικοσύστημα, ειδικά στους τομείς των βιντεοπαιχνιδιών και των διαδικτυακών συναλλαγών», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. «Στόχος μας είναι να πάρουμε στρατηγική θέση με ένα περιορισμό χρηματικό ρίσκο, προκειμένου να δημιουργήσουμε αξία με τα στοιχεία και την ονομασία της Atari».

Η μετοχή της Atari δεν είναι η μόνη που έχει ωφεληθεί από την σύνδεση της με τα κρυπτονομίσματα. Οι μετοχή της Eastman Kodak Co. εκτοξεύτηκαν κατά 245% μέσα σε δύο ημέρα, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι θα υποστηρίξει μια υπηρεσία πληρωμής φωτογράφων μέσω blockchain.

Και ίσως το πιο παράξενο παράδειγμα είναι αυτό της ζημιογόνας εταιρείας πώλησης παγωμένου τσαγιού Long Island Iced Tea Corp., της οποίας οι μετοχές αυξήθηκαν κατά 183% μέσα σε μια ημέρα όταν μετονομάστηκε σε Long Blockchain Corp. τον περασμένο Δεκέμβριο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By