Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

«Η Αθήνα φοβάται ριζοσπαστικοποίηση των απογοητευμένων προσφύγων»

Τι αναφέρεται σε δημοσίευμα του Tagesspiegel για την κατάσταση στην Ειδομένη

eidomeni4

Την ολοένα αυξανόμενη ένταση στην Ειδομένη σχολιάζει το γερμανικό Tagesspiegel κάνοντας λόγο για κατάσταση που μυρίζει μπαρούτι.

Προσθέτει πως η ελληνική κυβέρνηση πλέον ανησυχεί για ριζοσπαστικοποίηση των προσφύγων, αφού πολλοί από αυτούς είναι οργισμένοι και απογοητευμένοι από την όλη κατάσταση.

Μάλιστα στο δημοσίευμα αναφέρονται και οι δηλώσεις που έκανε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. «Εξτρεμιστές ισλαμιστές θα μπορούσαν να προσλάβουν απελπισμένους πρόσφυγες ως μαχητές του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε ο κ. Τόσκας σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό σημειώνει η Tagespiegel.

«Κι ενώ τα πράγματα αρχίζουν να ηρεμούν στο Αιγαίο, στην Ειδομένη η κατάσταση γίνεται εκρηκτική…» γράφει η γερμανική εφημερίδα

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στον δήμαρχο της Παιονίας, Χρήστο Γκουντενούδη, ο οποίος αναφέρει πως η κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού.

Την ίδια ώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επέκρινε δριμύτατα την χρήση πλαστικών σφαιρών κατά προσφύγων.

«Αυτή είναι μία ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό» δήλωσε τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή τύπου με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By