Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Η Αυγή σήμερα «παρακαλάει» το ΠΑΣΟΚ, αυτό που ήταν κατοχική κυβέρνηση

Το τερμάτισε η εφημερίδα η Αυγή που επενδύει στον πολιτικό αμοραλισμό και σήμερα παίζει το τελευταίο της χαρτί για συναίνεση

augi-pasok

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και  αφού πρώτα αναζήτησε ψήφους στη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ  στη συνέχεια στο ΠΑΣΟΚ και στο ΠΟΤΑΜΙ, εισέρχεται στη Βουλή με μοναδικό σύμμαχο του Καμμένο και τον Λεβεντη,  προκειμένου, όπως επισημαίνει με σημερινή του δημοσίευση και ο Γιώργος Φλωρίδης, να πετύχει τον μαγικό αριθμό 200 που ίσως τον απαλλάξουν οριστικά από τον φόβο του Ειδικού Δικαστηρίου για τα 100 δισεκατομμύρια που κόστισε στο λαό η διακυβέρνησή του

Στο πολιτικό αυτό πόκερ εντάσσεται και το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής που τοποθετεί το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ στο ίδιο κάρο με τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να πιέσει τις παρατάξεις και να χαρίσουν στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες και κατ” επέκταση την «αμνηστία».

Η Αυγή όμως, που σήμερα γράφει διθυράμβους για το δημοκρατικό και προοδευτικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, είναι η ίδια που κατά το παρελθόν εξαπέλυε τόνους λάσπης και χαρακτήριζε την κυβέρνηση του Πινοσέτ Παπανδρέου ως κατοχική κυβέρνηση και πως προωθούσε Σύνταγμα Δ΄Ράιχ.

Αυτοί οι χαρακτηρισμοί προφανώς και τότε βοήθησαν στον πολιτικό διάλογο, έτσι όπως ήθελε να τον κάνει ο κ. Κυρίτσης που θέλει να κυβερνάει μία Ελλάδα χωρίς τους μενουμεευρωπαίους, αλλά και τον κ. Φίλη που τότε ήταν διευθυντής της εφημερίδας και σήμερα υπουργός. Προφανώς και βοήθησαν στη δημιουργία κλίματος εντυπώσεων προδοσίας και κατοχής. Σήμερα όμως τόσο η Αυγή όσο και ο Αλέξης Τσίπρας θα θερίσουν ότι έσπειραν.

Για αυτό και από το ΠΑΣΟΚ τονίζουν χαρακτηριστικά:

Ας παρακαλάν την Χρυσή Αυγή όχι εμάς. Εμείς θα κάνουμε αυτό που θεωρούμε σωστό για τη χώρα, όπως το κάναμε και στο παρελθόν.

augi-eklogikos-nomos