Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Η BC Partners εξαγοράζει την Pet City

Η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων BC Partners ανακοίνωσε ότι επήλθε συμφωνία για την απόκτηση του πλήρους ελέγχου της ελληνικές εταιρείας Pet City, της μεγαλύτερης επιχείρισης λιανικής πώλησης τροφών κατοικίδιων ζώων και αξεσουάρ.

Η BC Partners διαθέτει εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα καθώς έχει επενδύσει στην PetSmart, τη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης προϊόντων για κατοικίδια στις ΗΠΑ, στην Chewy, τη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου προϊόντων για κατοικίδια στις ΗΠΑ με κεφαλαιοποίηση 32 δισ. δολ. περίπου και στην VetPartners, τον κορυφαίο διαχειριστή κτηνιατρικών κλινικών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι λεπτομέρειες της συναλλαγής και το τίμημα δεν έγιναν γνωστά όμως αναμένεται να ολoκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους.

H Pet City ιδρύθηκε το 1988 και έχει αναπτυχθεί ως οικογενειακή επιχείρηση καταφέρνοντας να γίνει ο ηγέτης της αγοράς στην Ελλάδα, εξυπηρετώντας περίπου τρία εκατομμύρια πελάτες. Η οικογένεια θα διατηρήσει μειοψηφικό μερίδιο στην Εταιρεία, η οποία, τα τελευταία χρόνια, έχει επιτύχει διψήφια αύξηση πωλήσεων λόγω του μεγάλου δικτύου της με σχεδόν 80 καταστήματα, και της ισχυρής πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου της.

Η ελληνική αγορά αναμένεται να συνεχίσει να επωφελείται από την ισχυρή διαρθρωτική ανάπτυξη, καθώς η διείσδυση της ιδιοκτησίας και φροντίδας κατοικίδιων ζώων στην Ελλάδα συγκλίνουν με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους, όπως εκτιμά η BC Partners.

Ο Νίκος Σταθόπουλος, partner και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της BC Partners δήλωσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσθέσουμε την Pet City στην οικογένεια της BC Partners και να επενδύσουμε στον ηγέτη της αγοράς στον ανθεκτικό και ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα λιανικής πώλησης προϊόντων για κατοικίδια στην Ελλάδα.

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη επένδυση που έχει κάνει η BC Partners στην Ελλάδα, μια χώρα στην οποία δραστηριοποιούμαστε για περισσότερα από 15 χρόνια και έχει εξελιχθεί σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό ως μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρώπη”.

«Η ελληνική αγορά αναμένεται να συνεχίσει να ωφελείται από ισχυρή δομική ανάπτυξη, καθώς οι δαπάνες της ιδιοκτησίας και φροντίδας κατοικιδίων στην Ελλάδα θα συγκλίνουν προς τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», αναφέρει η ανακοίνωση της BC Partners.

Η συμφωνία υπόκειται στις εγκρίσεις των αρμόδιων εποπτικών αρχών και αναμένεται να κλείσει πριν από τα τέλη του έτους.

Το ρόλο συμβούλου για την Pet City ανέλαβε η Ionian Capital και για την BC Partners η Deloitte και η Karatzas & Partners.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By