Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Η BMW και ο εγγονός του ιδρυτή της Fiat παρουσίασαν ειδικές εκδόσεις των i3 και i8

O εγγονός του πατριάρχη της Fiat Gianni Agnelli, o Lapo Elkann, έχει ιδρύσει την Garage Italia Customs που ασχολείται με την αισθητική αναβάθμιση μοντέλων.

Τόσο του ομίλου της FCA (Fiat Chrysler Automobiles) όσο και άλλων κατασκευαστών. Όπως για παράδειγμα των i3 και i8 της BMW, τα οποία παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο Μιλάνο.

Η εμφάνιση και των δύο είναι εμπνευσμένη από το Memphis Design Group, που ίδρυσαν το 1981 οι αρχιτέκτονες Ettore Sottsass και Michele De Lucchi και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 επηρέασε το design συνολικά. Ο Lapo Elkann δήλωσε φανατικός οπαδός αλλά και συλλέκτης έργων του συγκεκριμένου κινήματος, ενώ ο επικεφαλής του σχεδιασμού του ομίλου της BMW Adrian van Hooydonk θεωρεί πως υπάρχουν πολλά κοινά μεταξύ του στυλ του Memphis Design Group και των μοντέλων i της BMW.

Πάντως τόσο το i3 όσο και το i8 που έχει επιμεληθεί η Garage Italia Customs είναι πράγματι ιδιαίτερα, με έντονα χρώματα και ενδιαφέροντα γεωμετρικά σχήματα, τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό τους διάκοσμο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By