Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Η BNP Paribas σταματά τις νέες δραστηριότητες στη Ρωσία

Η ρωσική θυγατρική της δεν θα είναι σε θέση να διεκπεραιώνει τις συναλλαγές τους από τα τέλη Μαρτίου και μετά.

Η BNP Paribas θα σταματήσει τις νέες δραστηριότητες στη Ρωσία και έρχεται να προστεθεί στην ολοένα αυξανόμενη λίστα των ευρωπαϊκών εταιρειών που επιδιώκουν να μειώσουν τις δραστηριότητες τους στη χώρα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η γαλλική τράπεζα με έδρα το Παρίσι, έχει ενημερώσει τους πελάτες της ότι η ρωσική θυγατρική της, δεν θα είναι σε θέση να διεκπεραιώνει τις συναλλαγές τους από τα τέλη Μαρτίου και μετά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, «η BNP Paribas αποφάσισε σε πρώτη φάση, να σταματήσει οποιαδήποτε νέα χρηματοδότηση και σε δεύτερο χρόνο να σταματήσει οποιαδήποτε νέα δραστηριότητα στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η μετοχή της ενισχύθηκε κατά 1% λίγο μετά το άνοιγμα του χρηματιστηρίου του Παρισιού, μειώνοντας τις απώλειες που είχε από την αρχή της χρονιάς στο 12%.

Η BNP Paribas δήλωσε πως η παρουσία της στη Ρωσία μειώθηκε σταδιακά τα τελευταία χρόνια και ήταν περιορισμένη τη στιγμή που ξέσπασε η τρέχουσα κρίση.

Στα τέλη Δεκεμβρίου η συνολική συνδυασμένη έκθεσή της στη Ρωσία ήταν στο 1,3 δις. ευρώ, ενώ νωρίτερα αυτόν τον μήνα η τράπεζα εμφάνισε καθαρή συνδυασμένη έκθεση στη Ρωσία και στην Ουκρανία περίπου 500 εκατ. ευρώ. Μέσα στον Μάρτιο η γαλλική τράπεζα επιβεβαίωσε την πληρωμή μερίσματος 3,67 ευρώ για το 2021.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By