Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Η Μπόκο Χαράμ προειδοποιεί και απειλεί τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο επικεφαλής της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, Αμπουμπακάρ Σεκάου, μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές δήλωσε ότι «ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε».

«Μην αφήσετε να σας εξαπατήσουν άνθρωποι όπως ο Ντόναλντ Τραμπ ή όλοι εκείνοι του συνασπισμού που μάχονται κατά των αδελφών μας στο Ιράκ, τη Συρία, το Αφγανιστάν ή οπουδήποτε αλλού», δήλωσε ο Σεκάου σε ένα ηχητικό μήνυμά του διάρκειας περίπου μίας ώρας που αναρτήθηκε στο YouTube.

«Τελειώσαμε με τον απερχόμενο Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τώρα θα ξεκινήσουμε με τον Τραμπ. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Για εμάς ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε», πρόσθεσε ο Σεκάου.

Η Μπόκο Χαράμ, που τον Μάρτιο του 2015 δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, είναι πιο διχασμένη και αποδυναμωμένη από ποτέ.

Το Ισλαμικό Κράτος όρισε νέο επικεφαλής της Μπόκο Χαράμ στις αρχές Αυγούστου τον Αμπού Μόσαμπ αλ Μπαρνάουι, γιο του ιδρυτή της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μοχάμεντ Γιούσουφ.

Η ομάδα του αλ Μπαρνάουι κατήγγειλε τη δεσποτική στάση του Σεκάου, όπως και τη σφαγή μουσουλμάνων αμάχων στη βορειοανατολική Νιγηρία, επισημαίνοντας ότι προτιμά να επικεντρωθεί σε κρατικούς στόχους και χριστιανούς, αλλά και την επέκταση της τζιχάντ.

Στο μήνυμά του ο Σεκάου δικαιολόγησε τον φόνο όλων των μουσουλμάνων που δέχονται να ζουν σε ένα «λαϊκό και δημοκρατικό κράτος» και που δεν έχουν ενταχθεί στη Μπόκο Χαράμ.

*ΑΠΕ–ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)