Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Η Burberry δεν θα ξανακάψει τα απούλητα προϊόντα της

H Burberry πρόκειται να σταματήσει άμεσα την καύση των απούλητων προϊόντων αλλά και τη χρήση πραγματικής γούνας στα είδη της, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας πολυτελών ειδών.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως τον περασμένο Ιούλιο, η Burberry προχώρησε στην καταστροφή ρούχων, αξεσουάρ και αρωμάτων αξίας 28,6 εκατομμυρίων λιρών ώστε να προστατεύσει την εμπορική της επωνυμία. Η παραπάνω εξέλιξη είχε τότε εξοργίσει τους περιβαλλοντικούς ακτιβιστές.

Η Burberry είχε τότε χαρακτηρίσει το έτος 2017 ως εξαίρεση, αφού θα έπρεπε να καταστρέψει στοκ σε αρώματα αξίας 10 εκατ. δολαρίων, μετά την υπογραφή νέας συμφωνίας με την αμερικανική εταιρεία Coty.

Να σημειώσουμε ότι οι εταιρείες μόδας, συμπεριλαμβανομένης της Burberry, καταστρέφουν τα απούλητα αντικείμενα, είτε για να αποτρέψουν την κλοπή τους είτε τη φθηνή πώληση τους.

Η Burberry, εξάλλου, τόνισε πως έχει ήδη επαναχρησιμοποιήσει, δωρίσει ή ανακυκλώσει απούλητα προϊόντα και πως πρόκειται να συνεχίσει και να εντείνει τις προσπάθειες αυτές.

Ειδικότερα, έχει ξεκινήσει μια συνεργασία με την εταιρεία πολυτελείας Elvis & Kresse, κατά την οποία τουλάχιστον 120 τόνοι δερμάτινων ειδών θα μετατραπούν σε νέα προϊόντα, εντός πενταετίας.

Άλλωστε, η Burberry ίδρυσε και την Burberry Material Futures Research Group σε συνεργασία με τη Βασιλική Ακαδημία των Τεχνών για την εφεύρεση νέα οικολογικών υλικών.

«Η σύγχρονη πολυτέλεια είναι συνώνυμο της κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης», τόνισε σχετικά ο διευθ. σύμβουλος της Burberry, Μάρκο Κομπέτι.

«Αυτή η πεποίθηση είναι βασική για εμάς στην Burberry και αποτελεί το κλειδί για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία μας. Δεσμευόμαστε να εφαρμόζουμε την ίδια δημιουργικότητα σε όλα τα τμήματα της Burberry όπως και στα προϊόντα μας», δήλωσε ο Κομπέτι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By