Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Η Coca-Cola είναι το καλύτερο μέρος για να εργαστείτε για να προχωρήσετε στην καριέρα σας

Ένας δείκτης που υποστηρίζεται από τη φιλανθρωπία του Χάουαρντ Σουλτς παρακολούθησε τις επαγγελματικές διαδρομές εκατομμυρίων εργαζομένων για να καθορίσει ποιες εταιρείες και βιομηχανίες επενδύουν περισσότερο στο εργατικό τους δυναμικό.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Coke και Pepsi; Για όσους αναζητούν εργασία: Η Coca-Cola Co. προσφέρει την καλύτερη επαγγελματική κινητικότητα από σχεδόν 400 μεγάλους εργοδότες, σύμφωνα με μια νέα πενταετή ανάλυση 4,7 εκατομμυρίων εργαζομένων. Η ανταγωνιστική PepsiCo Inc. ήρθε στη 19η στην ίδια λίστα.

Ο American Opportunity Index – προϊόν του Harvard Business School, του Schultz Family Foundation και του Burning Glass Institute, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης με επίκεντρο την εργασία – μέτρησε πώς τα πήγαν εκατομμύρια εργαζόμενοι στις εταιρείες εξετάζοντας τις προσλήψεις, τις αμοιβές και τις προαγωγές, ιδιαίτερα μεταξύ των εισαγωγικών και εργαζόμενους με χαμηλότερη ειδίκευση. Παρακολουθώντας τις τροχιές τους, η ανάλυση προσδιόρισε ποιες εταιρείες πληρώνουν καλύτερους μισθούς για εργαζόμενους σε παρόμοιους ρόλους ή προωθούν τους ανθρώπους τους πιο δίκαια.

Επίσης, στο top 10 ήταν η κατασκευαστής ζελέ JM Smucker Co. , ο τεχνολογικός κολοσσός Meta Platforms Inc. και ο λιανοπωλητής Costco Wholesale Corp.

Ο δείκτης θα μπορούσε να παρέχει καθοδήγηση για νέους που αναζητούν εργασία που επιθυμούν να εργαστούν σε μια εταιρεία που εξετάζει την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους, αντί να παρέχει απλώς κοινοτοπίες όπως: «Οι υπάλληλοί μας είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας». Θα μπορούσε επίσης να είναι χρήσιμο για όσους κάνουν μια μετάβαση στα μέσα της καριέρας τους σε ένα νέο επάγγελμα ή βιομηχανία. Με την επιβράδυνση των προσλήψεων και τις απολύσεις, οι εργαζόμενοι βάζουν υψηλότερο ασφάλιστρο στους εργοδότες που προσφέρουν μακροζωία σταδιοδρομίας.

Οι εργοδότες, εν τω μεταξύ, θα επωφεληθούν εάν μπορούν να προσλάβουν και να αναπτύξουν περισσότερους εργαζομένους εκτός των κανονικών ομάδων πρόσληψης και να μειώσουν το ποσοστό με το οποίο οι εργαζόμενοι φεύγουν για άλλες ευκαιρίες.

Οι κατασκευαστές του δείκτη, τώρα στο δεύτερο έτος του, ισχυρίζονται ότι είναι «το μόνο μέτρο της ποιότητας του εργοδότη που αξιολογεί τι πραγματικά συμβαίνει στους εργαζόμενους στους μεγαλύτερους εργοδότες της Αμερικής με την πάροδο του χρόνου», προσθέτοντας ότι οι υψηλές βαθμολογίες μπορούν να μεταφραστούν στην ουσία. Η μετάβαση από το τεταρτημόριο με τη χειρότερη απόδοση στην κορυφή όσον αφορά τη διατήρηση των εργαζομένων, για παράδειγμα, μπορεί να εξοικονομήσει μια εταιρεία έως και 424 εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε κόστος που σχετίζεται με τον κύκλο εργασιών, εκτιμούν οι συγγραφείς. Υπάρχει ανταμοιβή και για τους εργαζόμενους: Όσοι βρίσκονται στις κορυφαίες εταιρείες αμείβονται 68% περισσότερο, κατά μέσο όρο, για τις ίδιες θέσεις εργασίας.

Η κατάταξη κάνει μερικές αποκαλυπτικές συγκρίσεις μεταξύ εταιρειών και βιομηχανιών. Η Costco, για παράδειγμα, έχει 42% περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσει τους εργαζομένους της για τρία χρόνια από την αντίπαλη εταιρεία λιανικής Target Corp., ενώ η Microsoft Corp. έχει 20% περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσει το προσωπικό της για τρία χρόνια περισσότερο από ό,τι η Oracle Corp. τα χειρότερα ποσοστά ισότητας των φύλων, ενώ οι τράπεζες και οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών είναι καλές στο να προωθήσουν εσωτερικά. Οι λιανοπωλητές διαπρέπουν στο να προσλαμβάνουν άτομα χωρίς πτυχία ή εμπειρία, αλλά οι εταιρείες τεχνολογίας είναι δύσκολο να εισχωρήσουν χωρίς τέτοια προσόντα.

Η Coca-Cola, η οποία απασχολεί περισσότερους από 82.000 ανθρώπους παγκοσμίως, κατέλαβε την πρώτη θέση συνολικά χάρη στην απόδοση του κορυφαίου τεταρτημορίου στους μισθούς, τις προσλήψεις και την εταιρική κουλτούρα. Σε αυτήν την περίπτωση, η «κουλτούρα» περιλαμβάνει πράγματα όπως η διατήρηση και το αν οι ηγέτες βρίσκονται από μέσα. Η Lisa Chang , παγκόσμια chief People Officer της Coca-Cola, είπε ότι η εταιρεία ενθαρρύνει την κινητικότητα των εργαζομένων αφήνοντας τους εργαζόμενους να ξεκινήσουν βραχυπρόθεσμες εργασίες, συχνά σε άλλη επιχειρηματική μονάδα ή γεωγραφία.

Πέρυσι, η AT&T Corp. ήταν στην κορυφή της λίστας, αλλά φέτος τερμάτισε 64η. Καμία από τις εταιρείες στο top 10 του 2022 δεν παρέμεινε εκεί φέτος, γεγονός που οφείλεται εν μέρει στην προσθήκη περισσότερων εταιρειών και νέων μετρήσεων, όπως η αύξηση των μισθών και η ισότητα των φύλων.

Το Ίδρυμα Οικογένειας Schultz είναι η φιλανθρωπία που ξεκίνησε από τον μακροχρόνιο ηγέτη της Starbucks Corp. Howard Schultz .

— Με τη βοήθεια του Brett Pulley

(Ενημερώσεις με λεπτομέρειες για το Ίδρυμα Οικογένειας Schultz στην τελευταία παράγραφο.)

By