Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Η Δανία επιβάλλει νέους περιορισμούς εξαιτίας της «μετάλλαξης του Λονδίνου»

Η Δανία επιβάλλει νέα περιοριστικά μέτρα σήμερα, θέλοντας να αναχαιτίσει την ταχεία διασπορά της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού, που πιστεύεται ότι είναι πιο μεταδοτική, όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της χώρας.

Η Δανία είχε εφαρμόσει ένα σκληρό λοκντάουν τον Δεκέμβριο, επιβάλλοντας μέτρα όπως το κλείσιμο των μπαρ, των εστιατορίων και άλλων μη αναγκαίων καταστημάτων, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την ανησυχητική αύξηση των νέων μολύνσεων, η οποία είχε οδηγήσει στα όριά τους τα νοσοκομεία της χώρας.

Προσφάτως, βουλευτές ζήτησαν την αυστηροποίηση των περιορισμών λόγω του φόβου που προκαλεί η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, η οποία ανιχνεύτηκε πρώτα στη Βρετανία και πιστεύεται πως είναι πιο μεταδοτική από άλλες. «Η μετάλλαξη έχει ήδη τόσο εξαπλωθεί που δεν μπορούμε να τη σταματήσουμε», δήλωσε η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Όμως, μπορούμε να την καθυστερήσουμε και να παρατείνουμε τον χρόνο, ώστε να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε περισσότερους ανθρώπους».

Οι υγειονομικές αρχές της Δανίας αναμένουν πως η νέα μετάλλαξη του ιού θα είναι η επικρατούσα στη χώρα έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Οι νέοι περιορισμοί προβλέπουν τη μείωση του ορίου των συμμετεχόντων στις δημόσιες συναθροίσεις, σε 5 από 10 που ήταν πριν, ενώ στους δημόσιους χώρους, μεταξύ αυτών στα καταστήματα λιανικής, θα επιβάλλεται η τήρηση της απόστασης των 2 μέτρων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By