Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Οι δανειστές υποχωρούν: ΦΠΑ 13% για να νησιά

Η συμφωνία με την Ελλάδα μπορεί να περιλαμβάνει επαναβεβαίωση από την πλευρά της Ευρωζώνης της συμφωνίας του Νοεμβρίου του 2012

europe

Υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος σε δηλώσεις του στο Reuters υποστηρίζει ότι οι συζητήσεις με την Ελλάδα συνεχίζονται.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία με την Ελλάδα μπορεί να περιλαμβάνει επαναβεβαίωση από την πλευρά της Ευρωζώνης της συμφωνίας του Νοεμβρίου του 2012, σύμφωνα με την οποία δηλώνει έτοιμη να εξετάσει το θέμα του χρονικού ανασχεδιασμού (rescheduling) του χρέους.

Η ίδια πηγή μάλιστα σημείωσε ότι ακόμα και αν υπάρξει συμφωνία η Ελλάδα δεν θα αποφύγει να καταστεί «ληξιπρόθεσμη» για λίγες ημέρες έναντι του ΔΝΤ καθώς είναι τεχνικά δύσκολο να γίνει η πληρωμή της 30ης Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι μόλις προχθές ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζ. Ράις είχε πει πως αν η Ελλάδα δεν πληρώσει δεν θα τεθεί σε καθεστώς πτώχευσης αλλά ως «ληξιπρόθεσμη».

«Να είναι ληξιπρόθεσμος για λίγες ημέρες έναντι του ΔΝΤ δεν είναι και το τέλος του κόσμου για την Ελλάδα εφόσον υπάρξει μια καθαρή συμφωνία».

Ο ίδιος έκανε λόγο για ΦΠΑ στο 13% για τα ξενοδοχεία, και όχι στο 23% στην πρόταση που θα κατατεθεί στο αυριανό Eurogroup, δείγμα του ότι οι δανειστές υποχωρούν μερικώς.

Ο ίδιος μάλιστα εκτίμησε ότι η πιθανότητα συμφωνίας είναι πάνω από 50% (διαφοροποιούμενος από το 50-50% που δήλωσε σήμερα ο Σόιμπλε).

(Visited 1 times, 1 visits today)
By