Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Οι διάλογοι του ΠτΔ με τη πολιτική και πολιτειακή ηγεσία

Το πείραγμα του Προκόπη Παυλόπουλου στον Αλέξη Τσίπρα για τη γραβάτα και η αιχμή του για τη Ζ. Κωνσταντοπούλου.

prokopis-paulopoulos
Τις καθιερωμένες ευχές αντάλλαξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς τη θρησκευτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας για τον ερχομό του νέου έτους.

Στον σύντομο διάλογο που είχε ο Προκόπης Παυλόπουλος με τον πρωθυπουργό δεν έλειψαν τα πειράγματα αποτυπώνοντας το πολύ καλό κλίμα που επικρατείς τις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Ο διάλογος που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικός:

-Αλ. Τσίπρας: Πρόεδρε καλή δύναμη και καλή χρονιά.

Πρ.Παυλόπουλος: Καλή χρονιά. Εύχομαι του χρόνου να βγούμε από την κρίση και να έρθεις φορώντας γραβάτα.

-Αλ. Τσίπρας: Εγώ έβαλα τον πήχη ψηλά στην πενταετία (εννοώντας την εκλογή του Πρ. Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας).

Αμέσως μετά δέχθηκε τις ευχές από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. «Μπράβο καταφέρατε να ξαναφτιάξετε τη Βουλή» του είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφήνοντας αιχμές για την προκάτοχό του, Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με τον οποίο είχαν ανταλλάξει ευχές και νωρίτερα κατά τη διάρκεια της δοξολογίας ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε: «Θέλω να γνωρίζετε ότι η πολιτεία είναι δίπλα στην εκκλησία και θέλω να προσεύχεστε για εμάς».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για τα παιδιά της Φώφης Γεννηματά την οποία την ρώτησε πως πέρασαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ενώ ο Β. Λεβέντης ζήτησε από τον Πρ. Παυλόπουλο να συμβάλλει ώστε το 2016 «Πρόεδρε κάνε κάτι να μας απαλλάξεις από τη μιζέρια» για να του απαντήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Θα κάνω ό,τι μπορώ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου που προβλέπονται από το σύνταγμα»