Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί Ρωσία για εγκλήματα πολέμου στη Συρία

Τι αναφέρεται σε έκθεση για τους βομβαρδισμούς της Ρωσίας στη Συρία

airstrike-syria

Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, τουλάχιστον 200 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία από τους βομβαρδισμούς που πραγματοποιεί η Ρωσία. Η οργάνωση επικαλείται μαρτυρίες και Σύρους ακτιβιστές.

Κατηγορεί επίσης τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί πυρομαχικά διασποράς και βόμβες οι οποίες δεν είναι ακριβείας σε κατοικημένες περιοχές, αποκαλώντας τα συγκεκριμένα πλήγματα «εγκλήματα πολέμου».

Η Μόσχα επιμένει ότι στη Συρία πλήττει αποκλειστικά «τρομοκρατικές οργανώσεις».

Η Αμνηστία σημειώνει ότι εξετάζει και τα πλήγματα του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι η Αμνηστία έχει εξετάσει ενδελεχώς τουλάχιστον 25 χτυπήματα της ρωσικής αεροπορίας από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 29 Νοεμβρίου στη Χομς, στη Χάμα, στο Ιντλίμπ, στη Λαττάκεια και στο Χαλέπι.

Σε έξι επιθέσεις ρωσικών βομβαρδιστικών, η κάθε μία από τις οποίες κόστισε τη ζωή σε δεκάδες αμάχους, δεν υπήρχε σε κοντινή απόσταση κανένας στρατιωτικός στόχος.

Στις 29 Νοεμβρίου, για παράδειγμα, σύμφωνα με την οργάνωση, τουλάχιστον ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος εκτόξευσε τρεις πυραύλους σε πολυσύχναστη αγορά στην πόλη Αρίχα, στην επαρχία του Ιντλίμπ, η οποία ελέγχεται σχεδόν απολύτως από τις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης.

Η Ρωσία κατηγορείται από τις ένοπλες αντιπολιτευτικές δυνάμεις που πολεμούν ενάντια στο καθεστώς Άσαντ ότι πλήττει κυρίως τις ίδιες και όχι το Ισλαμικό Κράτος.

Η Αρίχα, η οποία επλήγη, ελέγχεται από την ανταρτική ομάδα «Στρατός της Κατάκτησης», η οποία πολεμά τόσο το καθεστώς του Σύρου προέδρου όσο και το Ισλαμικό Κράτος και ενισχύεται από τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By