Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Οι δικαστικές ενώσεις κατακεραυνώνουν τον Πολάκη

Απαράδεκτη η παρέμβασή του στη Δικαιοσύνη τονίζουν χαρακτηριστικά πέντε δικαστικές ενώσεις σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις Πολάκη για την υπόθεση του νοσοκομείου Τρικάλων.

polakisΤην έντονη αντίδραση πέντε δικαστικών ενώσεων προκάλεσε η νέα παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Με αφορμή τα όσα είπε για την υπόθεση της συλληψης του διευθυντη και υποδιευθυντη του νοσοκομειου Τρικαλων, δικαστές και εισαγγελείς για άλλη μια φορά κατακεραυνώνουν τον εκ Κρήτης ορμώμενο υπουργό καταλογίζοντας του, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει αντίληψη των συνεπειών όσων λέει.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι δηλώσεις Πολάκη «είναι αντίθετες με το νομικό πολιτισμό μας, εκφράζουν  απαξίωση στην ελληνική δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της».

Παράλληλα τονίζουν ότι η στάση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας υποδηλώνει «νοοτροπίες και πρακτικές που δεν συνάδουν  με τη θεμελιώδη αρχή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αυτή της διάκρισης των λειτουργιών σε δικαστική, νομοθετική, εκτελεστική» και «εγείρουν ζητήματα συνταγματικής ασέβειας στους θεσμούς»

Η ανακοίνωση-κόλαφος των δικαστικών ενώσεν έχει ως εξής:

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Αθήνα  3-8-2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι δηλώσεις και τοποθετήσεις  του Yπουργού Πολάκη, με αφορμή την υπόθεση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, συνιστούν απαράδεκτη παρέμβαση σε υποθέσεις που αφορούν πολίτες και τον φυσικό δικαστή τους. Οι δηλώσεις και τοποθετήσεις αυτές εκτός του ότι μαρτυρούν έλλειψη στοιχειώδους αντιλήψεως των συνεπειών τους, είναι αντίθετες με το νομικό πολιτισμό μας, εκφράζουν  απαξίωση στην ελληνική δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της,  αποκαλύπτουν για μια ακόμη φορά νοοτροπίες και πρακτικές που δεν συνάδουν  με τη θεμελιώδη αρχή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αυτή της διάκρισης των λειτουργιών σε δικαστική, νομοθετική, εκτελεστική, εγείρουν ζητήματα συνταγματικής ασέβειας στους θεσμούς  και αγνοούν  ότι, κατά το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους η υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής συνέχεται κατ΄ ανάγκη με τον συνταγματικό έλεγχο και τον έλεγχο νομιμότητας,  που είναι έργο της δικαστικής λειτουργίας,  η οποία αποτελεί αναγκαία συνιστώσα και αναπόσπαστο στοιχείο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας σε όλες τις δημοκρατικές χώρες.

Οι Πρόεδροι των Ενώσεων

Χριστόφορος Σεβαστίδης Πρόεδρος Πρωτοδικών
Ευθύμιος Αντωνόπουλος Σύμβουλος του Σ.τ.Ε
Ειρήνη Γιανναδάκη  Πρόεδρος  Εφετών
Ασημίνα Σαντοριναίου Σύμβουλος Ε.Σ
Χρήστος Μητκίδης  Σύμβουλος του Ν.Σ.Κ

Τι είχε γράψει ο Παύλος Πολάκης

Η δεύτερη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας έγινε με αφορμή τη σύλληψη δύο διοικητικών στελεχών του Νοσοκομείου Τρικάλων, του Διευθυντή και του Υποδιευθυντή.

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής η αστυνομία Τρικάλων συνέλαβε τα δύο στελέχη επειδή προσελήφθησαν καθαρίστριες με ατομικές συμβάσεις, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο εργολάβος καθαριότητας και προσωρινή διαταγή που εξέδωσε δικαστής.

Ο Παύλος Πολάκης, αμφισβητώντας την απόφαση της Δικαιοσύνης και την προσωρινή της διαταγή αλλά και την επιβολή του νόμου από την αστυνομία, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook έγραψε:

(Visited 1 times, 1 visits today)
By