Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Η αιχμηρή ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη για μέρισμα και λοταρία

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης την διανομή μερίσματος και των κερδών της λοταρίας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, με ανάρτησή του στο facebook σχολίασε πως με νόημα ότι «οι όμορφες μέρες στην Ελλάδα καθορίζονται με τις ξαφνικές παροχές προς ένα μικρό τμήμα των πολιτών και όχι με τις σταθερές απολαβές – και τα δώρα – από την εργασία και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα».

Υπενθύμισε δε ότι μεγαλώνει η μαύρη, αδήλωτη εργασία, ενώ μειώνονται οι αποταμιεύσεις των ΕΛλήνων.

Διαβάστε την ανάρτηση του Στ. Θεοδωράκη

Άκουγα σήμερα στο ραδιόφωνο: «Όμορφη μέρα η σημερινή».

Δεν ήταν η χριστουγεννιάτικη διάθεση και ο καιρός. Ήταν το μοίρασμα των κοινωνικών μερισμάτων και τα 1.000 ευρώ στους τυχερούς των αποδείξεων.

Οι όμορφες μέρες στην Ελλάδα καθορίζονται με τις ξαφνικές παροχές προς ένα μικρό τμήμα των πολιτών και όχι με τις σταθερές απολαβές – και τα δώρα – από την εργασία και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Η μαύρη αδήλωτη εργασία συνεχίζει να μεγαλώνει και οι νέες θέσεις εργασίας είναι πια των διακοσίων και των τριακοσίων ευρώ χωρίς βέβαια δώρα Χριστουγέννων και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Και τα στοιχεία για τις αποταμιεύσεις μαρτυρούν και αυτά την πορεία προς τα πίσω. Το δεύτερο τρίμηνο του ‘17, οι αποταμιεύσεις των νοικοκυριών, στην Ισπανία, στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία κυμάνθηκαν στα 6,5%, 8,3%, και 5,2% αντίστοιχα. Στην Ελλάδα πλην 10% ( -9,7% για την ακρίβεια). Τρώμε δηλαδή τα όσα υπήρχαν…

Όμορφη μέρα η σημερινή λοιπόν. Αίθριος καιρός, με ηλιοφάνεια και 19 βαθμούς!

By