Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

«Η Ελλάδα να εφαρμόσει σημαντικά μέτρα»

«Η Ελλάδα πρέπει ακόμη να εφαρμόσει ένα πολύ σημαντικό πακέτο μέτρων» ανέφερε η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί

moskobisi

«Ένα πολύ σημαντικό πακέτο» μέτρων πρέπει ακόμη να υλοποιήσε η ελληνική κυβέρνηση ώστε να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που προβλέπει το Μνημόνιο, όμως η εκτίμηση των ευρωπαϊκών θεσμών είναι ότι τα μέτρα που θα πρέπει να υλοποιηθούν δεν υπερβαίνουν τα όσα ήδη έχουν συμφωνηθεί από τον Αύγουστο με το Μνημόνιο.

Αυτό δήλωσε στις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιντχαρτ, απαντώντας σε ερωτήσεις για το άρθρο του Πόλ Τόμσεν όπου γίνεται λόγος για παρεμβάσεις 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά σε βάθος τριετίας.

Συμπλήρωσε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής πλευράς βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη ώστε να οριστικοποιηθεί το πλήρες πακέτο μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να ψηφιστεί για την πρώτη αξιολόγηση.

Μετά το χθεσινό Eurogroup πάντως ο κ. Μοσκοβισί αρνήθηκε να δώσει ακριβή ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών, παρά την επιθυμία της Αθήνας για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ερωτηθείσα αν τα σχόλιά της φανερώνουν συμφωνία μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ, η κ. Μπράιντχαρτ σχολίασε λιτά ότι δεν έχει κάτι να πει επί του θέματος.

Το μήνυμα της Κομισιόν ήλθε ωστόσο την ώρα που η ΕΛΣΤΑΤ δημοσίευε τις εκτιμήσεις που δείχνουν ύφεση περίπου 0,7% για την ελληνική οικονομία το 2015, σε μία «ψυχρολουσία» για την κυβέρνηση, η οποία έκανε λόγο για μηδενική ύφεση το περσινό έτος.

By